ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Κατά το έτος 2011, ο συνολικός αριθμός των καταγγελιών που έλαβε η SafeLine ανήλθε στις 3.635, στοιχείο που δείχνει τη συνεχή επαγρύπνηση του Έλληνα χρήστη του διαδικτύου όσον αφορά τις παράνομες δραστηριότητες και το παράνομο υλικό που διακινείται στο διαδίκτυο. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούσε παιδική πορνογραφία διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το Α' εξάμηνο. Στο σύνολό τους, οι καταγγελίες με τέτοιου είδους περιεχόμενο ξεπέρασαν τις εκατό και για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους καταχωρήθηκαν στην κοινή βάση δεδομένων του INHOPE (www.inhope.org), του οποίου είναι μέλος η SafeLine, και μέσα από εκεί προωθήθηκαν στις άλλες ανοικτές γραμμές καταγγελιών ανάλογα με τη χώρα προέλευσης της παράνομης ιστοσελίδας. Ο αγώνας για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και γενικότερα όσων εγκλημάτων αφορούν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των ανηλίκων συνεχίζεται καθώς αποτελεί και τον πρωταρχικό στόχο για τη SafeLine.

Τέλος, σημαντικό ήταν το ποσοστό του αριθμού των καταγγελιών που αφορούσαν στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, αφού έφτασε το 35%.

Για την αντιμετώπιση όλων εκείνων των καταγγελιών που αφορούν το Facebook και έχουν να κάνουν με παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παραβίαση κωδικών πρόσβασης, ηλεκτρονικό εκφοβισμό κλπ, η SafeLine διατηρεί επικοινωνία με τους διαχειριστές της δημοφιλούς ιστοσελίδας. Μέσω αυτής της επικοινωνίας δίνεται η δυνατότητα προώθησης των καταγγελιών και εύρεσης λύσης σε κάθε πρόβλημα του καταγγέλλοντα.



Διαβάστε επίσης:
ANHΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ



    Στην κορυφή