ΑΣΚΗΣΗ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΕΕΣ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
11/10/2016

Από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2016 διήρκησε η μετεκπαίδευση των Στελεχών της Ομάδας Διάσωσης Ε.Τ.Α.Κ. του 747 ΤΜΧ του Γενικού Επιτελείου Στρατού στο Λουτράκι Κορινθίας.

Τα Στελέχη μετεκπαιδεύτηκαν στις Πρώτες Βοήθειες και στα καινούργια πρωτόκολλα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και απινιδισμού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε άσκηση ετοιμότητας σε πραγματικές συνθήκες στα Γεράνεια Όρη για το αξιόλογο της ετοιμότητας της Ομάδας.

Κατόπιν αιτήματος του 747 ΤΜΧ και του Γ.Ε.Σ. και έγκρισης του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιου Αυγερινού, στην άσκηση ετοιμότητας παρευρέθηκε ως αξιολογητής-επιτηρητής ο κ. Βασίλης Χαντζόπουλος, Εκπαιδευτής του Ε.Ε.Σ.

Η παρουσία των Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ως παρατηρητές-αξιολογητές αφορούσε στην άσκηση έρευνας και διάσωσης με την κωδική ονομασία "ΓΕΡΑΝΕΙΑ" που έλαβε χώρα από το Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ) του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (με έδρα το Λουτράκι Κορινθίας). Η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποτέλεσε μία ακόμη επιβεβαίωση της στενής συνεργασίας του Στρατού Ξηράς με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια με την εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού της συγκεκριμένης μονάδας στα αντικείμενα των Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης. Στην άσκηση συμμετείχε επίσης το Περιφερειακό Τμήμα του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου.
    Στην κορυφή