ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΦΑΡΜAΚΩΝ


Η αλόγιστη και ανεξέλεγκτη απόρριψη των φαρμάκων στο περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει εστία περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και πιθανό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, προσβάλλοντας τη διατροφική αλυσίδα. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα διακινούνται περίπου 500 εκατ. συσκευασίες φαρμάκων, εκ των οποίων υπολογίζεται ότι περίπου το 10% απορρίπτονται στους κάδους αχρησιμοποίητα ή ληγμένα.

Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της προβολής του προβλήματος, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση αναφορικά με το πρόγραμμα χάπιend - Περιβαλλοντικά Ασφαλής Διαχείριση Οικιακών Φαρμάκων για το ευρύ κοινό, με ενημερωτικό περίπτερο στη Μαρίνα Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου.

Με κεντρικό μήνυμα “Που πετάς τα φάρμακά σου;”, το πρόγραμμα χάπιend φέρνει πιο κοντά στην καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας το πρόβλημα της ορθολογικής διαχείρισης των φαρμάκων που διατηρούν στο σπίτι τους. Το ενημερωτικό περίπτερο του προγράμματος χάπιend θα βρίσκεται στη Μαρίνα Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, για να ενημερώσει τους επισκέπτες με τη διανομή σχετικού έντυπου ενημερωτικού υλικού, να τους δώσει τη δυνατότητα να απορρίψουν τα ληγμένα ή αχρησιμοποίητα φάρμακά τους χωρίς την εξωτερική τους συσκευασία στους ειδικούς κάδους ασφαλείας και να τους παραπέμψει στα 22 επιλεγμένα σημεία σε όλη την Αττική για την ασφαλή απόρριψη των φάρμακων τους στο μέλλον.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας ενημερωτικού περιπτέρου, Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο:
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011, 17:00 μμ. - 21:00 μμ.
Σάββατο 18 Ιουνίου & Κυριακή 19 Ιουνίου 2011, 10:00 πμ. - 21:00 μμ.

Το πρόγραμμα χάπιend
Το πρόγραμμα χάπιend αποτελεί πρωτοβουλία του δικτύου Athens Green 360, του πρώτου πράσινου δικτύου επιχειρήσεων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στηρίζεται από την εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης της PostBank Green Institute, θυγατρικής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η πρωτοβουλία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και υλοποιείται με την υποστήριξη της sanofi-aventis.


    Στην κορυφή