ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


vΜε προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί τα μελή του και Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας. Απεργία πραγματοποιούν και ο οδοντίατροι της χώρας. Ειδικότερα
  • Νοσοκομειακοί γιατροί: 24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση Ιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι νοσοκομειακοί ιατροί: "Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις όποιες κοινωνικές κατακτήσεις του παρελθόντος και πιστή στις επιταγές του μνημονίου και της τρόικας, τις αναδομεί και διαμορφώνει ένα νέο σκηνικό στη χώρα, με στρατιές ανέργων και ανασφάλιστων, μισθωτούς και συνταξιούχους φτώχειας και παραγωγή ασήμαντη.
Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας πλήττεται καίρια και η κυβέρνηση στοχεύει στην άμεση συρρίκνωσή του:
1. Ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων προς τα κάτω.
2. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών.
3. Κλείσιμο νοσοκομείων.
4. Αλλαγή χρήσης κάποιων άλλων.
5. Πάγωμα προσλήψεων.
6. Μείωση των θέσεων των ειδικευομένων.
7. Περαιτέρω μείωση μισθών.

Προκειμένου να συγκαλύψουν την πολιτική ανεπάρκειά τους και να μειώσουν την ένταση και την αξιοπιστία του δικού μας λόγου, ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να φοβίσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς και συγχρόνως μας συκοφαντεί.
Η τακτική αυτή έχει και παράπλευρες παρενέργειες, όπως το προχθεσινό περιστατικό με τη σύλληψη της συντονίστριας εφημερίας του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ», που κύρια αιτία του είναι η στοχοποίησή μας από τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση.
Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για όσους άλλους κινδύνους μάς επιφυλάσσει το μέλλον, πρέπει να είμαστε σε μια διαρκή εγρήγορση"

  • Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που επισημαίνει οτι: "Τα προβλήματα παραμένουν άλυτα και οξύνονται.
Οι προϋπολογισμοί περικόπτονται και τα προβλήματα με τις ελλείψεις υγειονομικού φαρμακευτικού υλικού πληθαίνουν.
Οι πρόσθετες αμοιβές παραμένουν για το 5μηνο Δεκεμβρίου 2010 έως τον Απρίλιο 2011 ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.
Το πάγωμα των προσλήψεων και στην Υγεία – Πρόνοια επιβεβαιώθηκε πλήρως από την πολιτική ηγεσία. Νέες προσλήψεις με τον κυλιόμενο πίνακα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη του 2011.
Η ένταξη στα ΒΑΕ είναι μετέωρη καθώς η πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Εργασίας δεν δεσμεύεται για την διατήρηση των επαγγελμάτων υγείας στον κατάλογο των ΒΑΕ.
Το Νέο Ενιαίο Μισθολόγιο κανένας δεν γνωρίζει τις γενικές αρχές του παρά μόνο ότι θέλουν εξοικονόμηση 500 εκ. ετήσια.
Τα επικουρικά του Δημοσίου οδεύουν σε κούρεμα με πρόσχημα τις Δημοσιονομικές δυσχέρειες και τα ελλείμματα".

  • Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν και οι γιατροί του ΙΚΑ με απόφαση της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.
  • Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους και μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.
  • Πανοδοντιατρική 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει και το ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, η οποία ανακοινώσε οτι "Οι Έλληνες οδοντίατροι διαμαρτυρόμαστε και αγωνιζόμαστε για:
1. Έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με το Υπουργείο Υγείας, που θα αφορά την νέα Πρωτοβάθμια Οδοντιατρική περίθαλψη όπως προκύπτει από το Νόμο 3918/2011« Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις».
Από τον Νόμο αυτό, η Οδοντιατρική απουσιάζει και η ασάφειά του και η αναφορά του σε υπουργικές αποφάσεις μας προβληματίζουν (ανησυχούν) για το μέλλον του Κλάδου μας, καθώς και για την παροχή αξιοπρεπούς οδοντιατρικής περίθαλψης στους Έλληνες πολίτες.

2. Τη δίκαιη αντιμετώπιση του Κλάδου μας από το Υπουργείο Οικονομικών που με απανωτά φορολογικά νομοσχέδια και πρακτικές των υπηρεσιών του, όπως η ποινικοποίηση των παραβάσεων, μας οδηγούν στην ανασφάλεια, αβεβαιότητα και οικονομική ανέχεια τη στιγμή αυτή που ο Κλάδος μας πλήττεται από τον υπερπληθυσμό, την ανύπαρκτη κρατική συμμετοχή και την δυσμενή οικονομική συγκυρία.

3. Την εξαίρεση του επαγγέλματός μας από το Νόμο 3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων», για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων για λόγους δημοσίου συμφέροντος οι οποίοι συναρτώνται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας και την διασφάλιση υψηλού επιπέδου οδοντιατρικών υπηρεσιών των πολιτών .

4. Την αδυναμία στελέχωσης του Τομέα Υγειονομικών (ΤΣΑΥ) με υπαλληλικό προσωπικό που έχει σαν αποτέλεσμα την κωλυσιεργία του Ταμείου μας στην έκδοση των απαραίτητων διευκρινιστικών εγκυκλίων καθώς και την καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων μας.

5. Τον αποκλεισμό του Ταμείου μας ΕΤΑΑ από την τριμερή χρηματοδότηση καθώς και την υποχρέωση στο ΕΤΑΑ και χορηγεί από μόνο του την βασική σύνταξη και να καταθέτει τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι προϋποθέσεις αυτές καθιστούν το κράτος κερδοσκόπο εις βάρος του Ταμείου μας και αναξιόπιστο ως προς την εγγύηση των συντάξεων.

Οι Έλληνες Οδοντίατροι αγωνιζόμαστε μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και όλους τους Έλληνες εργαζομένους και συνταξιούχους που πλήττονται σήμερα από την σκληρή και άδικη οικονομική πολιτική και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους".





    Στην κορυφή