ΑΠΕΡΓΙΑ ΙΑΤΡΩΝ


Μετά τις πρωτοφανείς επιθέσεις των ΜΑΤ σε γιατρούς που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στο Υπουργείο και την κατάληψη που επακολούθησε στο ισόγειο του υπουργείου Υγείας, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ συνεδρίασε εκτάκτως χθές το απόγευμα και κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

1.- Καταδικάζει κατά τον πλέον ρητό τρόπο την αστυνομική βία και ζητά από τον υπουργό Υγείας να δώσει αμέσως εξηγήσεις.
2.- Προκηρύσσει 24ωρη απεργία αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και καλεί στις 10πμ τις και τους συναδέλφους σε συλλαλητήριο μπροστά στο υπουργείο Υγείας.
3.- Θεωρεί ότι είναι περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη η απόσυρση του εκτρωματικού νομοσχεδίου που θα διαλύσει κάθε δομή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και θα εκτινάξει τις ιδιωτικές δαπάνες στα ύψη.
Το νομοσχέδιο αυτό, πέραν των άλλων, καταπατά βάναυσα και την κλαδική συμφωνία που έχουν συνάψει οι νοσοκομειακοί γιατροί με την πολιτεία και διασφαλίζει προγράμματα ασφαλούς εφημέρευσης, προσλήψεις 2000 γιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και συγκεκριμένο τρόπο εξέλιξης.

Σημειώνουμε πως σήμερα, στις 1 το μεσημέρι, όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των ιατρικών φορέων θα συνεδριάσουν στο χώρο της κατάληψης και αφού εκτιμήσουν τις εξελίξεις θα λάβουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία.


    Στην κορυφή