ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ 5Η ΚΑΙ 6Η ΥΠΕ


Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.), απαντά στην πρόσκληση του υπουργείου Υγείας για νέα σύσκεψη διαλόγου με αντικείμενο το επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάταξης των Νοσοκομείων της 5ης και 6ης ΥΠΕ.
Η απάντηση της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. έχει ως εξής:


Πρός
-τον υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο Α.
-τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη Μ.

"Παραλάβαμε την πρόσκληση του υπουργείου Υγείας για νέα σύσκεψη «δια-λόγου» με αντικείμενο το «επιχειρησιακό σχέδιο αναδιάταξης των Νοσοκο-μείων της 5ης και 6ης Υ.Π.Ε.».
Ως νοσοκομειακοί γιατροί έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε σύμφωνοι στη διεξαγωγή ευρύτατου κοινωνικού διαλόγου για τα προβλή-ματα που ταλανίζουν τα Νοσοκομεία της χώρας, ώστε να βελτιώσουμε την όντως άθλια κατάσταση που επικρατεί.
Διαφωνούμε όμως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στις προθέσεις σας για ακρωτηριασμό των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, ώστε να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της χώρας με περικοπές ύψους 40% των κονδυλίων για τον δημόσιο τομέα υγείας και αντίστοιχη διακοπή λειτουργίας 10.000 νοσοκομειακών κλινών.
Επιπλέον αμφισβητούμε την επιστημονική εγκυρότητα των περιβόητων «μελετών» του κ. Λιαρόπουλου, οι οποίες προκειμένου να εμφανίσουν πλε-ονασματικό ιατρικό δυναμικό και προβληματική σχέση κλινών/γιατρό, προ-σμετρούν τους ειδικευόμενους και τους αγροτικούς γιατρούς στους γιατρούς του ΕΣΥ και αγνοούν την ειδική γεωμορφολογία της χώρας. Η πολιτική σκο-πιμότητα των γνωστών «εισηγήσεων» για «εφημερία ανά Τομέα», για «ενο-ποιήσεις Κλινικών –μετατροπές κλινικού αντικειμένου», για «μετακίνηση στα Νοσοκομεία της περιφέρειας 6.500 γιατρών ΕΣΥ που πλεονάζουν στα Νοσοκομεία του Κέντρου» κλπ, δεν κρύβεται.
Τέλος, σας επαναλαμβάνουμε ότι ως υπουργός και υφυπουργός υγείας είστε εκτεθειμένοι απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς με την κατ΄ εξακο-λούθηση εξαπάτησή τους στα σοβαρά ζητήματα της Κλαδικής Σύμβασης Ερ-γασίας, του πλαφόν για τις πρόσθετες εφημερίες, του μηδενισμού των προσ-λήψεων (τις οποίες αυτοπροσώπως ο κ. Λοβέρδος «θα μετέφερε για να πά-ρουν Φ.Ε.Κ.» ), των αυτοτελών Τ.Ε.Π. και πλείστα όσα.
Με τα δεδομένα αυτά σας δηλώνουμε ότι αρνούμαστε να συμπληρώσουμε το ντεκόρ ενός προσχηματικού «διαλόγου»
", καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.


    Στην κορυφή