ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΑ... ΨΩΝΙΑ ΣΤΟ SUPER MERKET


Για τη διευκόλυνση μας στα ψώνια που κάνουμε στο Super-Market, όλοι χρησιμοποιούμε το καροτσάκι…

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι με αυτή σας την κίνηση εκτίθεστε σε εκατομμύρια μικρόβια;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, σε παγκόσμια πρωτιά Βραζιλιάνικης εταιρίας σούπερ μάρκετ, αντικαταστάθηκαν οι λαβές από τα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ με αντιμικροβιακό χαλκό, στη προσπάθεια να μειώσουν την εξάπλωση των παθογόνων οργανισμών που προκαλούν ασθένειες.

Μέχρι σήμερα οι λαβές στα καροτσάκια κατασκευάζονται από πλαστικό, αγγίζονται συχνά από πολλά διαφορετικά χέρια, με μικρή χρονική διαφορά, κάθε μέρα, καθιστώντας τα ένα σημαντικό φορέα για την εξάπλωση μολύνσεων.


Μια μελέτη στις ΗΠΑ στα καροτσάκια αγορών, έδειξε ότι το 72% των ατόμων που ελέγχθηκαν ήταν θετικά στα βακτήρια των κοπράνων και τα μισά έδειξαν ίχνη E. coli. Οι εν λόγω παθογόνοι οργανισμοί μπορούν να επιβιώσουν στις σκληρές επιφάνειες για ημέρες ή ακόμη και μήνες.Η σύσταση της ερευνητικής ομάδας ήταν οι λαβές να απολυμαίνονται πριν από κάθε χρήση.

Αυτό βέβαια δεν είναι εφικτό δεδομένου της ευρείας και συνεχόμενης χρήσης των καροτσιών σε ένα super market και ως εκ τούτου οι ‘χάλκινες’ λαβές αποτελούν σωτήρια λύση…..!!!

Επιπλέον το χρυσαφένιο χρώμα του χαλκού την ώρα που κάνετε τα ψώνια σας, θα σας κάνει να νοιώσετε σαν Βασιλιάδες….


Ενημερωθείτε για τις εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκου στο http://copperalliance.eu/gr/
    Στην κορυφή