ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ


Το ενδεχόμενο υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες μελετά επιτροπή που έχει συσταθεί στο υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.

Από την πλευρά του ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι ενισχύεται με επιπλέον μέλη η επιτροπή που έχει συσταθεί για θέματα υιοθεσίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποια θα υποβάλει τις προτάσεις της, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για υιοθεσίες παιδιών. Όπως ανέφερε θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να δοθεί το ίδιο δικαίωμα και σε ομοφυλόφιλους.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως η αναθεώρηση του πλαισίου των υιοθεσιών, στοχεύει στην πάταξη του εμπορίου βρεφών, ώστε τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά να μην καταφεύγουν σε τρίτες χώρες και σε παράνομες ενέργειες.

Μεταξύ άλλων εξετάζεται το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες να αναλαμβάνουν (για συγκεκριμένο χρονικό) διάστημα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά ή παιδιά που βρίσκονται στο όριο παραβατικής συμπεριφοράς για να μην κλείνονται σε ιδρύματα.

Οι δυο υπουργοί ανακοίνωσαν και τη σύσταση εθνικής γραμμής παιδικής προστασίας για την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των ανηλίκων στο πλαίσιο της γραμμής έκτακτης ανάγκης του Εθνικού Κέντρου Εθνικής Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο παιδιά με παραβατική συμπεριφορά αντί να πηγαίνουν σε σωφρονιστικά καταστήματα ή σε παιδιά παραμελημένα ή κακοποιημένα, να φιλοξενούνται από ανάδοχες οικογένειες.


    Στην κορυφή