ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ 2020


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
15/06/2020


Η βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB, ανακοίνωσε για πρώτη φορά δεδομένα από το πρόγραμμα τρίτης φάσης κλινικών μελετών, της δραστικής ουσίας bimekizumab, ενός υπό διερεύνηση αναστολέα των IL-17A και IL-17F, μέσω μιας διαδικτυακής συνεδρίας κατά την ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας (AAD) 2020.

Οι ασθενείς που έλαβαν bimekizumab πέτυχαν ανώτερη κάθαρση του δέρματος τόσο στις μελέτες Φάσης ΙΙΙ «BE VIVID» όσο και «BE READY», συγκριτικά με εκείνους που έλαβαν εικονικό φάρμακο ή ustekinumab. , Η πλειοψηφία των ασθενών που έλαβαν bimekizumab και στις δύο μελέτες κατέγραψαν συνολική κάθαρση του δέρματος την 16η εβδομάδα διατηρώντας την ανταπόκρισή αυτή για ένα έτος, σύμφωνα με τον Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας της Ψωρίασης (PASI 100).

Και οι δύο μελέτες πέτυχαν τα κύρια καταληκτικά σημεία τους, τα οποία ήταν τουλάχιστον 90% βελτίωση στη βαθμολογία του Δείκτη Έκτασης και Βαρύτητας της Ψωρίασης (PASI 90) και ανταπόκριση σε «καθαρό» ή «σχεδόν καθαρό» δέρμα (IGA 0/1) στη Συνολική Αξιολόγηση από τον Ερευνητή (IGA) την 16η εβδομάδα, σε σύγκριση με εικονικό φάρμακο.1, 2 Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του bimekizumab δεν έχει τεκμηριωθεί και δεν έχει εγκριθεί από καμία ρυθμιστική αρχή σε όλο τον κόσμο.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε λεπτομερή αποτελέσματα από τις δύο μελέτες φάσης ΙΙΙ του bimekizumab, “BE VIVID” και “BE READY”. Η πλειονότητα των ασθενών σε αυτές τις μελέτες πέτυχε ταχεία και διαρκή κάθαρση του δέρματος. Η UCB είναι υπερήφανη που πρωτοστατεί στη σύνδεση της επιστήμης με τις ανάγκες των ασθενών μέσω της ανάπτυξης του bimekizumab. Φιλοδοξούμε να παρέχουμε μια εμπειρία για τους ασθενείς με ψωρίαση που θα αλλάξει δραστικά τη ζωή τους», δήλωσε ο Emmanuel Caeymaex, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ανοσολογίας και Επικεφαλής ΗΠΑ της UCB.


    Στην κορυφή