ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΣΘ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
19/03/2020

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε την εξαγγελία του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης να μειώσει άμεσα τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας σε είδη που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού ύστερα από πρόταση που υπέβαλε στα αρμόδια υπουργεία, τόσο γραπτά όσο και προφορικά, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Συγχαίρουμε την Κυβέρνηση για τα ταχύτατα αντανακλαστικά της, αφού μόλις μία ημέρα μετά την υποβολή της πρότασής μας, αντιλήφθηκε το επείγον του θέματος και προέβη άμεσα σε μείωση του ΦΠΑ σε είδη όπως χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά υγρά, γέλες και μαντηλάκια, γάντια κλπ.

Αναμένουμε και επίσημα την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης προκειμένου να προχωρήσουμε σε άμεση μείωση των τιμών ώστε να ελαφρυνθούν οι πολίτες που χρειάζονται αυτά τα είδη για την ατομική προστασία και υγιεινή τους.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και τα μέλη του θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό της Πολιτείας και του πολίτη για να παρέχουν κάθε στιγμή τις υπηρεσίες τους αναλογιζόμενοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί σε αυτή την κρίσιμη μάχη ενάντια τόσο στον κορονοϊό όσο και στο χρόνο.
    Στην κορυφή