ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος, ζωμός λαχανικών, στο οποίο ανιχνεύτηκε παρουσία αλλεργιογόνων (πρωτεΐνη γάλακτος) και το οποίο διακινήθηκε στην Ελλάδα μέσω της επιχείρησης «ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS». Συγκεκριμένα πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Ζωμός σε κόκκους Λαχανικών Extra Γεύση», σε συσκευασίες των 147g, με αριθμό παρτίδας L03360Α803 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 06.2012.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν και είναι αλλεργικοί σε πρωτεΐνη γάλακτος να μην το καταναλώσουν.

    Στην κορυφή

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ., κατόπιν διερεύνησης σήματος του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές και ύστερα από σχετικούς ελέγχους, διαπίστωσε την διακίνηση προϊόντος «Μίγμα για Κέικ Σοκολάτας» στο οποίο ανιχνεύτηκε παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (πρωτεΐνη γάλακτος) η οποία δεν αναφέρεται στην επισήμανση της συσκευασίας. Το προϊόν παρήχθη στην Ουγγαρία και διακινήθηκε στην Ελλάδα μέσω της επιχείρησης «Dr. Oetker EΛΛΑΣ Ε.Π.Ε.». Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Tarte au chocolat» σε συσκευασίες των 470g, με αριθμό παρτίδας L310:Α2 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 05.2011.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι
συνεχίζονται. Καλούνται οι καταναλωτές οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν και είναι αλλεργικοί στην πρωτεΐνη γάλακτος, να μην το
καταναλώσουν.



    Στην κορυφή