7ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Το Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας θα διεξαχθεί φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά από τον Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τις 15 ως τις 17 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Υπό το πρίσμα των τρεχουσών οικονομικών εξελίξεων, το Έβδομο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας επιχειρεί τη διερεύνηση και την αξιολόγηση των δεδομένων, που προκύπτουν στον υγειονομικό τομέα, μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά και της γενικότερης πορείας της εθνικής οικονομίας, μετά τη δημοσιονομική προσαρμογή. Στο πλαίσιο αυτό, τίθεται ένα πεδίο διαλόγου για την αναζήτηση λύσεων στο ερώτημα-ζητούμενο της διατήρησης (ή και βελτίωσης) του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και του επιπέδου υγείας του πληθυσμού, σε συνθήκες σαφώς περιορισμένων υγειονομικών πόρων.

Ειδικότερα το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο εστιάζει το ενδιαφέρον του στην αναδιαμόρφωση των πολιτικών ελέγχου και αξιολόγησης στον υγειονομικό τομέα, με την αναδιάταξη των υπηρεσιών υγείας, της φαρμακευτικής αγοράς, τον επαναπροσδιορισμό της ασφάλισης υγείας, τα όρια της κρατικής παρέμβασης στον υγειονομικό τομέα, υπό το φως των ευρύτερων ανακατατάξεων και της οικονομικής συγκυρίας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Yπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος ενώ την εναρκτήρια διάλεξη θα δώσει ο καθηγητής Constantino Sakellarides - Professor Emeritus of Health Policy & Management, National School of Public Health, Nova University Lisbon, Oeiras, Portugal. Θέμα της ομιλίας του, «The Challenge of Health Policies in conditions of economic crisis Ideological and technocratic dilemmas in relation to economics and management of health services».

Η επιστημονική θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό Συμποσίων, Στρογγυλών Τραπεζών, Διαλέξεων, Εργαστηρίων (Workshops), καθώς και Ελεύθερων Ανακοινώσεων, όπου θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, με εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από τον ελληνικό και διεθνή χώρο, σε συνεργασία με οργανισμούς, υπηρεσίες και πανεπιστήμια αναγνωρισμένου κύρους.

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διεξαχθούν τέσσερα Ειδικά Φροντιστήρια στα οποία αναλύονται, με την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου, οι νεότερες εξελίξεις και τάσεις στην εμπειρική εφαρμογή γνωστικών πεδίων όπως η Οικονομική Αξιολόγηση των παρεμβάσεων υγείας, ο Ιατρικός Έλεγχος (Audit) στις υπηρεσίες υγείας, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και η Σύνταξη Ερευνητικών Προτάσεων και Πρωτοκόλλων.

Επιπλέον, μια από τις καινοτομίες του Συνεδρίου για τη Διοίκηση, τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας, η διαδραστική συμμετοχική συνεδρία, θα παράσχει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους, να εκφράσουν την άποψή τους, μέσω συστημάτων τηλε-ψηφοφορίας, σε καίρια ζητήματα και ερωτήματα που αφορούν το σύστημα υγείας της χώρας μας, στο πλαίσιο των περιορισμών που τίθενται από την οικονομική συγκυρία. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.healthcongress.gr.


    Στην κορυφή