5η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
15/03/2019



Η 5η Νοσηλευτική Ημερίδα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου πραγματοποιείται την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στις 09:00 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Σκοπός της είναι να αναδείξει το σύνθετο και σημαντικό ρόλο του Νοσηλευτή σε ένα εξειδικευμένο Νοσοκομείο όπως το Ωνάσειο. Η θεματολογία της Ημερίδας κινείται σε τρεις άξονες: τη Διοίκηση Νοσοκομείου, τον Κωδικό Μπλε και τα νεώτερα δεδομένα στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Τις προοπτικές του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την επόμενη τριετία θα αναπτύξει στην εναρκτήρια ομιλία ο Γενικός Διευθυντής κ. Παναγιώτης Μινογιάννης.



Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πιλοτικής εφαρμογής πρωτοκόλλου διαχείρισης του παιδιατρικού πόνου μετά από καρδιοχειρουργική επέμβαση στη ΜΕΘ Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών. Το πρωτόκολλο αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του ΩΚΚ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διεπιστημονική προσέγγιση της διαχείρισης του μετεγχειρητικού πόνου σε παιδιά με τη συμμετοχή Αναισθησιολόγων, Εντατικολόγων και Παιδιατρικών Νοσηλευτών και με τα κατάλληλα αξιολογικά εργαλεία, φαίνεται πως λειτουργεί αποτελεσματικά περιορίζοντας σημαντικά τα επίπεδα του ήπιου και μέτριου πόνου και σχεδόν απαλείφει τα επίπεδα του οξέος πόνου.



Θα παρουσιαστεί ακόμη ένα από τα διαχρονικά συστήματα αυτοελέγχου των ιατρικών υπηρεσιών του ΩΚΚ, η μηνιαία συνάντηση θνητότητας - επιπλοκών και η αντίστοιχη λειτουργία της Ομάδας Εργασίας σε συνεργασία με τη Νοσηλευτική Υπηρεσία και την Υποδιεύθυνση Πληροφορικής.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
15/03/2019



Θα περιγραφεί η διαχείριση ασθενών με πολυανθεκτικά παθογόνα και οι τρόποι προσέγγισης από τη νοσηλευτική κοινότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, βάσει των διεθνών και εθνικών οδηγιών.



Ακόμη, θα παρουσιαστεί η εφαρμογή της Κλινικής Νοσηλευτικής Επιτήρησης η οποία βοηθά στην αναγνώριση των δυνατών και αδυνάτων σημείων της νοσηλευτικής φροντίδας. Ο συνδυασμός της με τη συστηματική αξιολόγηση των θεωρητικών γνώσεων αλλά και των τεχνικών δεξιοτήτων των Νοσηλευτών, αποτελούν σημαντικά εργαλεία στοχευμένης εκτίμησης αναγκών επιμόρφωσης.



Η 5η Νοσηλευτική Ημερίδα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου βρίσκεται υπ
    Στην κορυφή