3os ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ
24/01/2017

Η ομάδα δρομέων «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΔΕΛΕ διοργανώνουν τον 3o αγώνα για την «Καρδιά του Παιδιού» κοπής στο Φόδελε σε μια πανέμορφη φυσιολατρική διαδρομή 7.000 μέτρων για τη στήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών .

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον αείμνηστο Γιώργο Βουράκη, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως γραμματέας στο Φόδελε και έχασε τη μάχη για τη ζωή πριν 6 χρόνια έχοντας γεννηθεί με σοβαρή καρδιοπάθεια.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΟΜΑΔΑ ΔΡΟΜΕΩΝ «ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΔΕΛΕ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12.00

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ 7000 μ. για παιδιά και ενήλικες με εκκίνηση την πλατεία του Φόδελε έως το μοναστήρι του Αγ.Παντελεήμονα με επιστροφή και τερματισμό στην πλατεία του χωριού.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Στην αρχή της διαδρομής υπάρχει άσφαλτος για περίπου 1500 μέτρα και στη συνέχεια πολύ καλός χωματόδρομος που περνά ανάμεσα σε πλατάνια, δίπλα σε ποτάμι και σε πορτοκαλιές. Η διαδρομή είναι επίπεδη, εκτός από 500 μέτρα πριν το μοναστήρι που είναι ανηφορικό με ομαλή κλίση.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ: Θα αναχωρήσει λεωφορείο από Ηράκλειο στις 10:30 από την Πλατεία Ελευθερίας, χορηγία της UNION COACH SERVICES.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : Οι ενήλικες κατά την παραλαβή του αριθμού θα καταθέτουν 5 ευρώ ή περισσότερα σε κουμπαρά για την ενίσχυση του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών- «η Καρδιά του Παιδιού». Για τα παιδιά η συμμετοχή θα είναι δωρεάν με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους.

ΕΠΑΘΛΑ: Στους πρώτους τρεις άνδρες και στις πρώτες τρείς γυναίκες θα δοθεί κύπελλο και όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν έπαινο από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «η Καρδιά του Παιδιού» και θα γίνει κλήρωση πολλών δώρων. Επίσης θα προσφερθεί παραδοσιακό κέρασμα στην πλατεία του χωριού.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΗΜΜΕΤΟΧΗΣ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBKDxcBVpoRgeLRfgA9CPfPiRIxelD1yGszNpqwe_3_Td0Ig/viewform


Λίγα λόγια για την «Καρδιά του Παιδιού»

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών "Η Καρδιά του Παιδιού", ιδρύθηκε επίσημα το 1983 από γονείς παιδιών που πάσχουν από Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Κάθε χρόνο γεννιούνται στην Ελλάδα περί τα 1.000 παιδιά με δυσπλασίες στην καρδιά. Αποκλειστικός σκοπός του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η παροχή κάθε είδους ηθικής και οικονομικής στήριξης στα παιδιά αυτά και στις οικογένειές τους."Η Καρδιά του Παιδιού" απαριθμεί περίπου 1.500 μέλη και στα 33 χρόνια λειτουργίας της έχουν βοηθηθεί ουσιαστικά και οικονομικά, πάνω από 2.000 παιδιά επανειλημμένως και ποικιλοτρόπως. Είναι ιδρυτικό μέλος και συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες, ECHDO, (European Congenital Heart Disease Organization), την Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ) και τους φορείς Eurordis, Eurocharity & QualityNet.
> Κύρια μέριμνα του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι η ενημέρωση, η εμψύχωση και η συμπαράσταση γονέων και παιδιών, η διευκόλυνση σε ραντεβού με γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, ιδιαίτερα όμως η οικονομική ενίσχυση, όπως η πληρωμή καθετηριασμών, βηματοδοτών, επεμβάσεων, η κάλυψη εξόδων διαμονής σε άπορες ή ανασφάλιστες οικογένειες και κυρίως σε οικογένειες που έρχονται από την περιφέρεια.
    Στην κορυφή