30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΔΩΡΙΣΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ


Σήμερα, στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας, υπεγράφη η Σύμβαση Δωρεάς της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, 30.000.000 ευρώ, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» για την κατασκευή της Νέας Πτέρυγας Χειρουργείων.

Η σύμβαση δωρεάς υπεγράφει εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Απ. Ταμβακάκη, από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδ. Λοβέρδο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικ. Σηφουνάκη, και από τον Διοικητή του Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» κ. Μιχ. Θεοδώρου.

Το έργο που θα υλοποιηθεί θα έχει συνολική επιφάνεια 12700m2 και θα περιλαμβάνει 22 χειρουργικές αίθουσες, 3 αίθουσες Στεφανιογραφιών και Ηλεκτροφυσιολογίας και 20 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας για Καρδιοχειρουργικά, Νευροχειρουργικά και Θωρακοχειρουργικά περιστατικά καθώς και Νέα Σύγχρονη Κεντρική Αποστείρωση.

Με τη δωρεά αυτή το Γ.Ν.Α « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα αντικαταστάσει τα ηλικίας 37 ετών χειρουργεία του και θα αυξήσει τις χειρουργικές αίθουσες από 13 σε 22, γεγονός που θα συμβάλλει στην κατάργηση της αναμονής για οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.


    Στην κορυφή