24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ «NEW TRENDS IN CARDIOLOGY 2024»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ

18/04/2024


Η Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» και η Επιστημονική Εταιρεία Έρευνας Καρδιαγγειακών Παθήσεων διοργανώνουν το 24ο Συνέδριο «New Trends in Cardiology» με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Συνέδριο φιλοδοξεί να καλύψει σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις στην καρδιολογία που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία. Κεντρικός στόχος είναι η συμβολή σε μια αποτελεσματικότερη και ορθότερη αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ιδιαιτερότητες του συνεδρίου φέτος είναι οι συνεδρίες σε παράλληλη αίθουσα με σεμινάριο ΚΑΡΠΑ-BLS, Workshop Ηλεκτροκαρδιογραφήματος, Workshop Μυοκαρδιοπαθειών-Αθλητικής Καρδιάς, Workshop συγγραφής και παρουσίασης επιστημονικών εργασιών, Workshop Υπερηχογραφίας στην Καρδιακή Ανεπάρκεια και Νοσηλευτική Ημερίδα, ενώ θα πραγματοποιηθεί διαδραστική συνεδρία με το κοινό με θέμα «Η Γυναίκα ως Καρδιολόγος».

Μεταξύ άλλων θα υπάρχει και «escape room για φοιτητές και ειδικευόμενους», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αντώνιος Ζιάκας, Καθηγητής Καρδιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» και προσθέτει: “Στα highlights του φετινού συνεδρίου θα είναι τα δεδομένα για τις νεότερες θεραπείες στις Μυοκαρδιοπάθειες, η θέση της τεχνητής νοημοσύνης στην απεικόνιση στην ηχωκαρδιογραφία, η σύγχρονη αντιμετώπιση των ασθενών με σύμπλοκες δομικές καρδιοπάθειες και πολυβαλβιδοπάθειες και η παρουσίαση πρακτικών λύσεων σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλινικός καρδιολόγος».

Για περισσότερες πληροφορίες πιέστε ΕΔΩ
    Στην κορυφή