16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ -COMECAP 2023


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ

21/09/2023


Το 16ο Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας-COMECAP 2023 (https://www.comecap2023.gr/) διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με την Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αθήνα, στον Συνεδριακό χώρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα), με υβριδικό χαρακτήρα. Το Διεθνές Συνέδριο COMECAP 2023, με ιστορία ήδη 30 ετών και περισσότερους από 1250 συμμετέχοντες, είναι αφιερωμένο στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.
Το COMECAPείναι ένα κορυφαίο συνέδριο με θεματολογία σχετική με έρευνα αιχμής και τελευταίας τεχνολογίας για τρέχοντα και αναδυόμενα ζητήματα που αφορούν την μετεωρολογία, την κλιματολογία και την κλιματική αλλαγή, την φυσική της ατμόσφαιρας, το περιβάλλον & ενέργεια, την ποιότητα του αέρα, καθώς και τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, λόγω του επιβαρυμένου περιβάλλοντος, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, των ακραίων καιρικών συνθηκών και φαινομένων.
Καθημερινά η ανθρωπότητα γίνεται μάρτυρας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, σε όλο τον κόσμο και δυστυχώς και στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου COMECAP2023, θα παρουσιαστούν από περισσότερους από 1200 Έλληνες και αλλοδαπούς ειδικούς επιστήμονες, Καθηγητές και Ακαδημαϊκούς, εργασίες και μελέτες σχετικές με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον άνθρωπο και το περιβάλλον (https://www.comecap2023.gr/topics-subtopics/).
Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου έχει οριστεί για την Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023, στις 10:00 π.μ. (Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημιούπολης Αρχαίου Ελαιώνα-Είσοδος ελεύθερη). Για τις υπόλοιπες ημέρες των εργασιών του συνεδρίου απαιτείται εγγραφή μέσω του επίσημου siteή δια ζώσης.
Την έναρξη των εργασιών του COMECAP2023 θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας ΥΠΕΝ, κος Αριστείδης Αϊβαλιώτης, ο Διοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο Ταξίαρχος (ΜΤ) Σπυρίδων Μπαρσάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Ιωάννης Γκίκας, και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.


    Στην κορυφή