1 ΣΤΟΥΣ 4 ΑΝΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ


Η εκστρατεία 1 Mission 1 Million– Αγγίζοντας την Καρδιά του Εγκεφαλικού είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την ευαισθητοποίηση του κοινού που θα διαθέσει €1 εκατομμύριο σε προγράμματα, τα οποία θα αναδειχθούν μέσω της ψηφοφορίας του κοινού και θα αφορούν στην καταπολέμηση έως και 1 εκατομμυρίου εγκεφαλικών επεισοδίων που σχετίζονται με την κολπική μαρμαρυγή (ΚΜ).

Το κοινό μπορεί από τώρα να επιλέξει και να ψηφίσει μεταξύ 184 προγραμμάτων που έχουν κατατεθεί για την εκστρατεία 1 Mission 1 Million – Αγγίζοντας την Καρδιά του Εγκεφαλικού και έχουν υποβληθεί από ιδιώτες, ομάδες ασθενών, επαγγελματίες και κέντρα υγείας σε 36 χώρες. Κάθε πρόγραμμα παρουσιάζει και από μία προσέγγιση που θα ενισχύσει την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το εγκεφαλικό επεισόδιο που σχετίζεται με την κολπική μαρμαρυγή, είτε μέσω έρευνας, προγραμμάτων ελέγχου ή δημιουργίας ομάδων ασθενών και ιστοσελίδων.

Το κοινό μπορεί να κάνει τη διαφορά στις ζωές των ατόμων με κολπική μαρμαρυγή, εάν επισκεφθεί τη διεύθυνση www.heartofstroke.gr και ψηφίσει τα αγαπημένα του προγράμματα έως τις 22 Ιουνίου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κολπική μαρμαρυγή και τον κίνδυνο εμφάνισης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τη διεύθυνση www.heartofstroke.gr και να κατεβάσει το ενημερωτικό φυλλάδιο που παρέχεται δωρεάν.

Γιατί κρίθηκε απαραίτητη η διεξαγωγή μίας τέτοιας εκστρατείας;
1 στους 4 ανθρώπους ηλικίας 40 ετών και πάνω εμφανίζει κολπική μαρμαρυγή, γεγονός που την καθιστά την πιο συχνή ανωμαλία του καρδιακού ρυθμού.

Έως και 3 εκατομμύρια άτομα παθαίνουν εγκεφαλικό επεισόδιο που σχετίζεται με την κολπική μαρμαρυγή κάθε χρόνο, γεγονός που ισοδυναμεί με 1 άτομο κάθε 12 δευτερόλεπτα.Τα άτομα με κολπική μαρμαρυγή έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο από τα άτομα χωρίς κολπική μαρμαρυγή και τα σχετιζόμενα με την κολπική μαρμαρυγή αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια τείνουν να είναι σοβαρότερα και να προκαλούν περισσότερες αναπηρίες συγκριτικά με τα εγκεφαλικά επεισόδια που δεν σχετίζονται με αυτή τη νόσο.
Η έρευνα «SPEAK about AF» (Stroke Prevention Education, Awareness and Knowledge), η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο εκτεταμένη έρευνα (πάνω από 3.700 συμμετέχοντες) που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα σε άτομα που έχουν διαγνωστεί με κολπική μαρμαρυγή και σε ιατρούς που αντιμετωπίζουν την πάθηση, αποκάλυψε ότι απαιτείται περισσότερη εκπαίδευση αναφορικά με τη σχέση της κολπικής μαρμαρυγής και του αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Οι υποστηρικτές της εκστρατείας;
Η εκστρατεία 1 Mission 1 Million – Αγγίζοντας την Καρδιά του Εγκεφαλικού υποστηρίζεται από κορυφαίους ειδικούς επαγγελματίες υγείας και περισσότερες από 40 ανεξάρτητες ενώσεις για την κολπική μαρμαρυγή από ολόκληρο τον κόσμο. Οι ομάδες ασθενών που υποστηρίζουν την εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο περιλαμβάνουν:

Atrial Fibrillation Association (AFA – Ένωση για την Κολπική Μαρμαρυγή)

AntiCoagulation Europe (ACE – Ένωση για την Αντιπηκτική Θεραπεία στην Ευρώπη)

Stroke Association for Europe (SAFE – Ένωση για το Εγκεφαλικό Επεισόδιο στην Ευρώπη)

World Heart Federation (WHF – Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Καρδιά)

Για τη λίστα όλων των υποστηρικτών της εκστρατείας, επισκεφθείτε το www.heartofstroke.gr.

Η ηθοποιός Jane Seymour, της οποίας οι γονείς έπασχαν από κολπική μαρμαρυγή, υποστηρίζει την εκστρατεία 1 Mission 1 Million – Αγγίζοντας την Καρδιά του Εγκεφαλικού και είναι πρέσβειρα της εκστρατείας παγκοσμίως.

Η εκστρατεία χρηματοδοτείται από τη φαρμακευτική εταιρεία Boehringer Ingelheim.

Ποιο το βασικό χρονοδιάγραμμα για την εκπόνηση του 1 Mission 1 Million;
Από τις 22 Μαρτίου 2011 το κοινό καλείται να ψηφίσει τα αγαπημένα του προγράμματα στο www.heartofstroke.gr .

Κάθε πρόγραμμα προτείνει μια προσέγγιση για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο που σχετίζεται με την κολπική μαρμαρυγή, είτε μέσω έρευνας, προγραμμάτων ελέγχου ή με τη δημιουργία ομάδων ασθενών και ιστοσελίδων.

Όλα τα προγράμματα έχουν αναθεωρηθεί από την Επιτροπή Ειδικών Εμπειρογνωμόνων, τα μέλη της οποίας είναι ειδικοί από όλο τον κόσμο με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της κολπικής μαρμαρυγής και της πρόληψης αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.
Η ψηφοφορία θα λήξει στις 22 Ιουνίου 2011 και τα προγράμματα με τις περισσότερες ψήφους θα χρηματοδοτηθούν.
Τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών Εμπειρογνωμόνων θα επιλέξουν επίσης επτά «Επιλογές των Ειδικών» – προγράμματα που θεωρείται ότι χρήζουν ιδιαίτερης αναγνώρισης.

Υπάρχουν συνολικά 32 βραβεία διαθέσιμα, που κυμαίνονται από €10.000 έως €100.000, συνολικά €1 εκατομμύριο. Έχουν υποβληθεί προτάσεις από 36 χώρες.

Τι είναι η κολπική μαρμαρυγή;

Jane Seymour Μήνυμα της Πρέσβειρας της εκστρατείας




    Στην κορυφή