Όταν δεν θέλω να κάνω σεξ και ο σύντροφός μου το ζητάει επίμονα τι πρέπει να κάνω για αυτό;


Πολλές φορές συμβαίνει σε μια ερωτική σχέση ο ένας σύντροφος να έχει επιθυμία για σεξουαλική επαφή ενώ ο άλλος να μην έχει την αντίστοιχη ερωτική διάθεση και έτσι να αποφεύγει την επαφή. Αυτή η συμπεριφορά είναι δυνατό να προκαλέσει προβλήματα και εντάσεις στο ζευγάρι. Αυτό συμβαίνει συνήθως, γιατί ο ένας αντιλαμβάνεται ως απόρριψη αυτή τη στάση και χρεώνει τον σύντροφό του, λέγοντάς του ότι δεν τον θέλει πια όπως στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να σκεφτεί κανείς αν υπάρχει κάτι που έχει αλλάξει στη σχέση του ή αν υπάρχει κάτι που τον ενοχλεί στη σεξουαλική επαφή.

Πολλές φορές μπορεί να μην υπάρχει κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα ή κάποιο πρόβλημα στη σχέση. Είναι πιθανό επίσης, ο ένας σύντροφος να έχει αυξημένη ερωτική επιθυμία σε σχέση με τον άλλον. Έτσι, ενώ ο ένας συμβαίνει να είναι ικανοποιημένος έχοντας μία ή δύο σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα ο άλλος να επιθυμεί τρεις ή τέσσερις σεξουαλικές επαφές.

Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό είναι το ζευγάρι να επικοινωνεί ανοιχτά και να εκφράζει με ειλικρίνεια τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Κάποιος που δεν μοιράζεται τα συναισθήματα και τις σκέψεις με τον σύντροφό του, τον αφήνει έξω από τη σχέση. Eίναι πιθανό, μη γνωρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει να μπαίνει στη διαδικασία να κάνει υποθέσεις, προσπαθώντας να μαντέψει τι έχει αλλάξει και τι μπορεί να πηγαίνει στραβά. Σκεφτόμενος κανείς μόνος, μεγαλοποιεί τα πράγματα και ερμηνεύει με λάθος τρόπο τα γεγονότα. Η σεξουαλική σχέση είναι κοινή υπόθεση και αφορά και τους δύο. Είναι σημαντικό να μπορείς να εκφράσεις ανοιχτά τι θέλεις ή τι δεν θέλεις. Σε καμιά περίπτωση δεν χρειάζεται να πιέζεται κάποιος να κάνει σεξ εάν δεν το επιθυμεί.

Θα πρέπει να πει το «όχι» του στον σύντροφό του, εκφράζοντας απλά ότι δεν επιθυμεί τη συγκεκριμένη στιγμή τη σεξουαλική επαφή, χωρίς να κρύβεται απαραίτητα κάποιος σοβαρός λόγος. Πιο απλά, να έχει τη δύναμη να το λέει, χωρίς να φοβάται ότι θα ενοχληθεί, θα θυμώσει ή και θα αντιδράσει έντονα αισθανόμενος απορριπτικά ο σύντροφός του. Είναι σημαντικό οι σύντροφοι να αποδέχονται ο ένας τον άλλον και τόσο με κατανόηση όσο και σεβασμό να ζουν τη σχέση τους με γνώμονα την αυτοεκτίμηση και την εκτίμηση του συντρόφου. «Όταν έχω τη δύναμη να σου πω όχι στο σεξουαλικό σου κάλεσμα, σίγουρα έχω τη δύναμη να δεχτώ το κάλεσμά σου και να το απολαύσω μαζί σου».


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας


Διαβάστε περισσότερα άρθρα...


    Στην κορυφή