ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΣΑ


Σε συμβολική κατάληψη των ταμείων του νοσοκομείου Κ.Α.Τ προχώρησαν το πρωί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών μαζί με τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Α Σωτήρη Ρηγάκη, και τον Αντιπρόεδρο και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, αντιδρώντας στην υποχρέωση των ασφαλισμένων να καταβάλλουν το ποσό των 5 ευρώ για να εξεταστούν στα πρωινά τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Ο Σύλλογος ζητά:
1. Κατάργηση της εισφοράς των 5 Ευρώ για τα πρωινά εξωτερικά ιατρεία
2. Άμεση κατάργηση της εισφοράς 50-90 Ευρώ για τα απογευματινά ιατρεία. Επισημαίνουμε ότι είμαστε υπέρ της ολοήμερης λειτουργίας των Νοσοκομείων αλλά στο επίπεδο της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες.
3. Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να σταματήσει μια για πάντα το απαράδεκτο φαινόμενο του «φακελακίου» και της μαύρης παραοικονομίας στο χώρο του Νοσοκομείου.

«Έχουμε δημότες ασφαλισμένους στην πόλη μας που δεν μπορούν να πληρώνουν για την περίθαλψή τους. Για όλους αυτούς αλλά και για το σύνολο των ασφαλισμένων, λέμε ότι δεν γίνεται να πληρώνουν στα δημόσια νοσοκομεία. Γιατί δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη σημαίνει δωρεάν υγεία, χωρίς τα 5 ευρώ για τα πρωινά τακτικά ιατρεία, και χωρίς τα 60 - 90 ευρώ για τα τακτικά απογευματινά ιατρεία» ξεκαθάρισε ο κ. Πατούλης, καλώντας παράλληλα, τον υπουργό Υγείας «να βάλει κανόνες για να σταματήσουν τα φακελάκια αλλά και η οικονομική αιμορραγία στο χώρο της υγείας μέσω προμηθειών και προμηθευτών».

Την ίδια στιγμή ήταν σαφής ότι ο ιατρικός κόσμος δεν απορρίπτει το διάλογο με τον υπουργό αλλά θα καθίσει στο τραπέζι μόνο και εφόσον λάβει εγγυήσεις για τα παραπάνω, όπως, επίσης, όταν γίνει αποδεκτό το αίτημα για ελεύθερη επιλογή γιατρού από τους ασφαλισμένους, με συμβεβλημένους γιατρούς κατά πράξη και περίπτωση.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Πατούλης, εκπροσωπώντας τον Ι.Σ.Α., η συμβολική κατάληψη στο νοσοκομείο Κ.Α.Τ, επιτρέποντας σε περίπου 200 ασφαλισμένους να εξεταστούν χωρίς να πληρώσουν, θα επεκταθεί και σε διάφορα άλλα νοσοκομεία της χώρας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε), τις κατά τόπους ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους αλλά και τις ενώσεις ασφαλισμένων".


    Στην κορυφή