ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ


"Πιστεύω ότι, στην προσπάθεια που κάνουμε σήμερα στη χώρα μας, να αλλάξουμε αντιλήψεις, πρότυπα και συμπεριφορές, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και να κάνουμε τη χώρα μας βιώσιμη, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στην καθημερινή ζωή, η δική σας προσπάθεια είναι ιδιαίτερης σημασίας" δήλωσε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την υφυπουργό Φώφη Γεννηματά και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Αντικαπνιστικής Επιτροπής.

"Τώρα", πρόσθεσε "o νόμος, που θα συμβάλει ιδιαίτερα στην απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, πιστεύω θα έχει θετικές επιπτώσεις πια και στη συμπεριφορά ως προς το «παθητικό κάπνισμα», το οποίο ξέρουμε πόσο αρνητικά αποτελέσματα έχει στην υγεία όλων.

Απο την πλευρά της η υπουργός παρέδωσε στον πρωθυπουργό το φάκελο με το νόμο, την υπουργική απόφαση για τους ελέγχους, όπως επίσης και το υλικό για την καμπάνια ενημέρωσης, με την υποστήριξη και της Επιτροπής. "Έχουμε ήδη ξεκινήσει την καμπάνια" δήλωσε "και πάνω απ’ όλα είναι η πληροφόρηση ότι η απαγόρευση του καπνίσματος είναι θέμα υγείας".




    Στην κορυφή