Νέα ανακάλυψη προσφέρει ελπίδες ότι θα εμποδίσει να δημιουργούνται πέτρες στα νεφρά


Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα τεχνική που καταπολεμά την ανάπτυξη κρυστάλλων σε ορισμένες πέτρες των νεφρών, προσφέροντας ελπίδες ότι στο μέλλον μπορεί να παρεμποδιστεί η δημιουργία αυτών των λίθων που μερικές φορές προκαλούν τρομερό πόνο.

Οι ερευνητές του Τμήματος Χημείας και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), σε συνεργασία με επιστήμονες του Ιατρικού Κολεγίου του Ουισκόνσιν, σε εργασία που παρουσίασαν στο περιοδικό “Science”, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, αναφέρουν ότι κατάφεραν να καταπολεμήσουν σε μοριακό επίπεδο το σχηματισμό της πέτρας, μελετώντας τους κρυστάλλους από τους οποίους δημιουργούνται αυτές οι πέτρες στα νεφρά.

Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα ατομικά μικροσκόπια, που επιτρέπουν την παρατήρηση αντικειμένων διαστάσεων μόλις ενός νανομέτρου (ενός δισεκατομμυριοστού του μέτρου), ανέλυσαν την ανάπτυξη των κρυστάλλων Λ-κυστίνης, που σχηματίζουν ένα τύπο πέτρας των νεφρών. Γνωρίζοντας με ποιο τρόπο αυτοί οι κρύσταλλοι δημιουργούνται και αναπτύσσονται, οι επιστήμονες ήσαν σε θέση πλέον να εμποδίσουν την αύξησή τους με μια χημική ουσία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
    Στην κορυφή