ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΙΚΑ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ


Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) συμμετέχει στην απεργία της Τρίτης 28 και Τετάρτης 29 Ιουνίου, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Δ. Βαρνάβας, σε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζει το νέο μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έγκλημα εκ προμελέτης.

«Με την ψήφισή τους δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στον τόπο μας», αναφέρει και προσθέτει :
«Ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, οι δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά. Καταργούνται και συγχωνεύονται υπηρεσίες και οργανισμοί, μειώνεται δραματικά η απασχόληση στο Δημόσιο, ενώ η σχεδιαζόμενη «αναδιάταξη των Νοσοκομείων της χώρας» θα οδηγήσει στην οριστική κατεδάφισή του δημόσιου συστήματος υγείας.
Φορτώνουν εργαζόμενους και κοινωνία με νέα δυσβάσταχτα βάρη με τη επιβολή νέων φόρων και την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο βρίσκεται επί θύραις, για να ανοίξει και τυπικά ο δρόμος των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ενίσχυσης των κομματικών και πελατειακών σχέσεων.

Εντέλει ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση και η Τρόικα είναι ηθελημένα και προσχεδιασμένα καταστροφικός για τη χώρα, για τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Τα μνημόνια και τα μέτρα λιτότητας θα συνεχίζονται ατέρμονα και θα οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή, για μας, αλλά ιδιαίτερα για τους νέους.
Πρέπει να εμποδίσουμε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και των νέων αντιλαϊκών μέτρων.
Γι’ αυτό και συμμετέχουμε όλοι και όλες στην 48ωρη απεργία της Τρίτης 28 και Τετάρτης 29 Ιουνίου για δώσουμε δύναμη και η ελπίδα στους αγώνες μας».

ΕΙΝΑΠ
Η ΕΙΝΑΠ ανακοίνωσε ότι «Η κυβέρνηση των «προθύμων» και η τρόικα, παρά τις ογκώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται συχνά στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την επίθεσή τους σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Επιμένουν ανάλγητα στην ίδια αδιέξοδη οικονομική πολιτική που οδηγεί καθημερινά μεγάλα στρώματα της κοινωνίας στη φτωχοποίηση ή, ακόμα, και στην εξαθλίωση.
Με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα καταρρεύσει ό,τι απόμεινε όρθιο από το μνημόνιο. Ξεπουλιούνται σε «τιμή ευκαιρίας» ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, οι συγκοινωνίες, τα λιμάνια, ο ΟΠΑΠ και ο κατάλογος αυτός δεν έχει τέλος.

Ο χώρος της υγείας δέχεται μια άγρια και χωρίς προηγούμενο επίθεση: συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών, κατάργηση 10.000 κλινών πανελλαδικά, απογύμνωση νοσοκομείων από προσωπικό και τραγικές ελλείψεις υλικών, ιδιωτικοποίηση της υγείας, σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας και ανησυχητικά κρούσματα αυταρχισμού κλπ.
Και μέσα σ’ όλα αυτά ένας υπουργός Υγείας, ο «τροϊκανότερος» των τροϊκανών, να προσπαθεί να πείσει ότι έτσι θα βελτιώσει τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ.
Οι εξελίξεις αυτές στην υγεία σηματοδοτούν:
  • Ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών μας.
  • Νέα φορολογικά βάρη από την αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας και με την καθιέρωση νέων φόρων.
  • Καθιέρωση μόνιμου καθεστώτος απλήρωτης εφημερίας.
  • Μείωση των συντάξεων, του εφάπαξ και των επικουρικών.
  • Κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.
  • Μείωση των θέσεων ειδικευμένων και ειδικευομένων γιατρών.

Τα μέτρα της λιτότητας θα διαδέχονται το ένα το άλλο και ο καταστροφικός αυτός κατήφορος δεν φαίνεται να έχει τέλος».

ΙΚΑ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Ι.Κ.Α. (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην 48ωρη Γενική – πανελλαδική απεργία, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 28 & 29 Ιουνίου 2011 ημέρες Τρίτη & Τετάρτη γιατί «η Κυβέρνηση παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας προγραμματίζει να ψηφίσει τα αντιλαϊκά μέτρα το μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού Νόμου με τη διαδικασία του επείγοντος μέσα στην άλλη εβδομάδα».




    Στην κορυφή