ΙΣΑ: ΠΡΟΣ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκτιμά ότι η συμφωνία μεταξύ Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης και των εκπροσώπων των συναδέλφων φαρμακοποιών, "κινείται προς θετική κατεύθυνση και αποκαθιστά μια χρονίζουσα σε βάρος τους μεταχείριση, αναντίστοιχη της κοινωνικής τους προσφοράς.

Ευελπιστούμε στην επαλήθευση των συμφωνηθέντων και στη μη υπαναχώρηση από πλευράς επίσημης πολιτείας, σκηνικό που έχουμε βιώσει αρκετές φορές διαχρονικά.

Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας, να εξετάσει με το ίδιο ενδιαφέρον και την περίπτωση των συμβεβλημένων με τον Ο.Π.Α.Δ. ιατρών.

Οι γιατροί αυτοί σηκώνουν στις πλάτες τους την περίθαλψη των Ασφαλισμένων και Συνταξιούχων του Δημοσίου, μάλιστα με εξευτελιστικές αμοιβές που έχουν να ανακοστολογηθούν εδώ και 20 χρόνια, με μια Γενική ούρων π.χ.να αποτιμάται με 1,70 ευρώ και μια Ακτινονογραφία Θώρακος 4 ευρώ.

Οι Συμβεβλημένοι με τον Ο.Π.Α.Δ. και άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία ιατροί, τελούν σε οικονομική ομηρία και τους οφείλονται τα δεδουλευμένα 12 και 14 μηνών.

Οι ανοχές και αντοχές των γιατρών έχουν ξεπεραστεί προ πολλού και οφείλει η επίσημη Πολιτεία και το Υ.Υ.Κ.Α. να δώσει άμεσα λύση, θέτοντας τέρμα στην πολιτική πρακτική του «Δύο μέτρα και Δύο σταθμά", επισημαίνει η ανακοίνωσή του.


    Στην κορυφή