Η1Ν1: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ


Μνήμες από τον προηγούμενο εφιαλτικό χρόνο ξυπνά η νέα δυναμική επιστροφή του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1. Ήδη την τελευταία τους πνοή έχουν αφήσει πέντε συνάνθρωποί μας, κάθε ηλικίας, έπειτα από τη νοσηλεία τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα ανά την επικράτεια.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο ιός εξακολουθεί και δείχνει το ύπουλο του πρόσωπο καθώς το νέο κοκτέιλ γρίπης που κυκλοφορεί εμφανίζεται ενισχυμένο. Περιέχει δηλαδή μεγαλύτερη δόση του στελέχους H1N1 και μικρότερη το άλλο στέλεχος του τύπου Α της γρίπης, το Η3Ν2 (γνωστό από την επιδημία γρίπης του Χονγκ –Κονγκ του 1968).

Ένας αρκετά επικίνδυνος συνδυασμός που τις τελευταίες εβδομάδες συνολικά 34ανθρώπους έχει στείλει στην εντατική μονάδα. Πέντε εκ των οποίων έχασαν τη μάχη με τη ζωή, ανάμεσα στους οποίους και ένα κοριτσάκι μόλις 14ετών που νοσηλευόταν στο «Παίδων» με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Στη λίστα των νεκρών συμπεριλαμβάνεται μια 54χρονη χωρίς προηγούμενο βεβαρημένο ιστορικό, ένας 30χρονος με καρδιολογικό πρόβλημα, ένας 48χρονος με νοσογόνο παχυσαρκία και ένας 53χρονος με καρδιολογική νόσο.

Ήδη, 24 άνθρωποι ασθενούν με τον ιό και νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σε νοσοκομεία της χώρας.

Επιβεβλημένος ο εμβολιασμός
Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού, οι επιστήμονες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου κάνοντας έκκληση για εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος κυρίως σε πολίτες που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η χορήγηση των αντιικών προστατεύει όσους έχουν εκτεθεί στον ιό από την εμφάνιση της νόσου, ενώ ελαχιστοποιεί τη διάρκειά της.

Επιπλέον, οι επιστήμονες επιστρέφουν και με τις νουθεσίες περί υγιεινής ενώ συστήνουν την άμεση χορήγηση φαρμάκων σε περίπτωση εμφάνισης του ιού.

Πηγή newsbomb.gr

    Στην κορυφή