Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ "ΤΡΕΛΑΝΕΙ"


Απίστευτο κι όμως αληθινό το συμπέρασμα βρετανικής έρευνας κατά την οποία η αναμονή για πάνω από ένα λεπτό στο τηλέφωνο κάνει κακό στην υγεία.

Σε όλους τους ανθρώπους έχει συμβεί να έχουν βρεθεί στην αναμονή σε κάποια τους τηλεφωνική επικοινωνία και να ακούνε την ενοχλητική μουσική, που δήθεν χαλαρώνει και μας κάνει πιο υπομονετικούς. Σύμφωνα με την έρευνα στην οποία πραγματοποιήθηκε δημοσκόπηση, το 64% απάντησαν ότι η συγκεκριμένη μουσική τους εκνέυριζε και όση ώρα πέρναγε τα νεύρα τους αυξάνονταν.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως με αναμονή μεγαλύτερη του ενός λεπτού, η αρτηριακή πίεση αυξάνεται επικύνδινα, καθώς οι άνθρωποι νοιώθουν απογοητευμένοι με την άσκοπη καθυστέρηση. Επίσης το επίπεδο τους άγχους τους μεγαλώνει κατά την αναμονή.

Ο δρ Ρότζερ Χέντερσον, ειδικός σε θέματα στρες, διευκρίνισε πως το αποτέλεσμα αυτής της αναμονής είναι η ταχυκαρδία, το ίδρωμα της παλάμης και φυσικά ο πονοκέφαλος. Στη συνέχεια επισημαίνει ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να γίνει χειρότερη, όπως το χρόνιο άγχος, οι διαταραχές στο στομάχι και στο έντερο.

“Ζούμε σε μια εποχή που ο χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό και όταν μας το παίρνουν με άσχημο τρόπο, ο οργανισμός αντιδρά και πολλές φορές με πολύ άσχημα αποτελέσματα. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως κανένας δεν είναι διατεθιμένος να περιμένει στην οποιαδήποτε ουρά και αυτό του κάνει κακό στην υγεία του”, τόνισε ο Χέντερσον.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online


    Στην κορυφή