ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ


Στις 18 & 19 Μαρτίου, οι «Διαδρομές Καρδιάς» έρχονται στα Τρίκαλα να μάς ενημερώσουν για την υγεία της καρδιάς μας. Στόχος του διημέρου, που πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Τρικάλων, είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των πολιτών για τις καρδιαγγειακές παθήσεις και το ρόλο της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, ως βασικών παραγόντων κινδύνου.

Οι πολίτες των Τρικάλων θα έχουν τη δυνατότητα για:
  • Δωρεάν εξετάσεις χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο Ιατρείο του 6ου ΚΑΠΗ της πόλης (Καλαμπάκας 28) στις 18 & 19 Μαρτίου. Θα πραγματοποιηθεί στιγμιαία εξέταση χοληστερίνης με απλό «τσίμπημα» στο δάχτυλο, χωρίς τη χρήση σύριγγας.
  • Δωρεάν παρακολούθηση ομιλιών για την υγεία της καρδιάς, με έμφαση στην παιδική χοληστερίνη και τη χοληστερίνη κατά την εμμηνόπαυση, στις 18 Μαρτίου και ώρα 8 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Γαριβάλδη 8).
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο κ. Δημήτρης Αβράμης, Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη.

Το πρόβλημα της αυξημένης χοληστερίνης εξελίσσεται σε Νο 1 κίνδυνο για τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι Έλληνες τείνουμε να παραβλέπουμε τον κίνδυνο που συνεπάγονται τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, λόγω του ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Οι «Διαδρομές Καρδιάς» του Becel pro-activ έρχονται με τρόπο βιωματικό και άμεσο να ενεργοποιήσουν τους πολίτες και να τους ενημερώσουν για τα επίπεδα χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης, και γενικότερα για την υγεία της καρδιάς σε όλα τα στάδια της ζωής.

Οι «Διαδρομές Καρδιάς» είναι μια πρωτοβουλία του Becel pro-activ και του Τμήματος Διατροφής & Επιστημονικής Επικοινωνίας της ΕΛΑΪΣ-UNILEVER HELLAS, με την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Πρόληψης Υγείας -Διατροφής και Άθλησης.


    Στην κορυφή