ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, με αφορμή το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου προκειμένου να εκδοθεί νέο δελτίο τιμών φαρμάκων με βάση το νόμο 3840/2010 που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάρτιο.

Οι τιμές που ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου δεν αντιστοιχούν στο μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης των 22 χωρών. Οποιαδήποτε προσθήκη όρων στην υπό έκδοση Αγορανομική Διάταξη 8/2010 που δεν προβλέπονται από τον ψηφισθέντα νόμο και αναιρούν την ουσία του, δεν μπορούν να ισχύσουν.

Η εκ των υστέρων νομιμοποίηση από τη Βουλή και εξουσιοδότηση αγορανομικής διάταξης –που είναι υπουργική απόφαση – όπως συνέβη για την οριζόντια μείωση των τιμών στο τελευταίο δελτίο τιμών, δεν μπορεί να επαναληφθεί.
Η μη εφαρμογή των νόμων εκθέτει πολιτικά αυτόν που δεν τον εφαρμόζει και τον αφήνει ακάλυπτο σε υπόνοιες και φήμες.


    Στην κορυφή