Συνιστώμενες Θεραπείες για την πάθηση: Υψηλές τιμές χοληστερόλης και τριγλυκερίδια αίματος

Αναζήτηση Θεραπειών - Παθήσεων:


Υψηλές τιμές χοληστερόλης και τριγλυκερίδια αίματος Θεραπεία/ αντιμετώπιση

Η θεραπεία εξαρτάται από την ηλικία, το ατομικό ιστορικό, το κάπνισμα και άλλους παράγοντες κινδύνου για καρδιακή νόσο:
  • Ζαχαρώδης διαβήτης
  • Πτωχός έλεγχος αρτηριακής πίεσης
  • Οικογενειακό ιστορικό καρδιακού νοσήματος


Οι συνιστώμενες τιμές για ενήλικες διαφέρουν αναλόγως των παραπάνω παραγόντων κινδύνου, αλλά σε γενικές γραμμές είναι οι εξής:
• LDL: 70-130 mg/dL (οι κατώτερες τιμές είναι προτιμότερες)
• HDL: more than 40-60 mg/dL (οι υψηλότερες τιμές είναι προτιμότερες)
• Ολική χοληστερόλη χαμηλότερη από 200 mg/dL (οι κατώτερες τιμές είναι προτιμότερες)
• Τριγλυκερίδια: 10-150 mg/dL (οι κατώτερες τιμές είναι προτιμότερες)

Υπάρχουν μέτρα που μπορεί να λάβει κάποιος προκειμένου να βελτιώσει τις τιμές χοληστερόλης, βοηθώντας την πρόληψη καρδιακού νοσήματος και καρδιακού επεισοδίου.
Παρακάτω δίνονται τα πιο σημαντικά μέτρα:
  • Τροφή υγιεινή για την καρδιά, πλούσια σε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά. Αποφυγή των κορεσμένων λιπών που βρίσκονται σε ζωικά παράγωγα και υπέρμετρα λιπαρά οξέα, ευρισκόμενα στο έτοιμο και γρήγορο φαγητό. Προτιμήστε μη κορεσμένα λίπη.
  • Συχνή σωματική άσκηση προς βελτίωση των τιμών της HDL χοληστερόλης
  • Τακτικά τσεκ απ και ενημέρωση χοληστερόλης
  • Απώλεια βάρους εάν είστε υπέρβαρος
  • Διακοπή καπνίσματος
Σε περίπτωση αλλαγής των καθημερινών σας συνηθειών, μη μεταβάλλετε τις τιμές χοληστερόλης, ο ιατρός σας μπορεί να σας συστήσει φαρμακευτική αγωγή. Διατίθενται διάφοροι τύποι φαρμακευτικών σκευασμάτων για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, τα οποία και δρουν, το κάθε ένα με διαφορετικό τρόπο. Κάποια ενδείκνυται για τη μείωση του επίπεδου της LDL χοληστερόλης, άλλα για τη μείωση των τριγλυκεριδίων κι άλλα για την αύξηση του επιπέδου της HDL χοληστερόλης.

Τα πιο γνωστά και αποτελεσματικά φαρμακευτικά σκευάσματα για να θεραπεύσουν την υψηλή LDL χοληστερόλη λέγονται στατίνες. Ο γιατρός σας θα επιλέξει μία από αυτές. : lovastatin, pravastatin, simvastatin, fluvastatin, torvastatin, rosuvastatin.
Άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, περιλαμβάνουν παράγωγα χολικών οξέων, αναστολείς απορρόφησης χοληστερόλης, φυτικές ίνες και νικοτινικό οξύ ( νυασίνη).Σοβαρή Υπενθύμιση:

Οι πληροφορίες που περιέχονται στο www.eumedline.eu έχουν σαν μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και δεν αποτελούν πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική-διαγνωστική εξέταση ή θεραπεία. Προτείνεται τα ανωτέρω να γίνονται σε συνεννόηση με τον γιατρό σας η άλλους επαγγελματίες υγείας.


Η ιατρική είναι μια συνεχώς μεταβαλλόμενη επιστήμη και η θεραπεία δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Η νέα έρευνα αλλάζει καθημερινά τις διαγνωστικές και θεραπευτικές ενδείξεις. Το euMEDLINE προσπαθεί να παρέχει ενημερωμένες και ακριβείς πληροφορίες που είναι αποδεκτές γενικά μέσα στα ιατρικά πρότυπα κατά την διάρκεια της δημοσίευσης. Εντούτοις, δεδομένου ότι η ιατρική επιστήμη αλλάζει συνεχώς και το ανθρώπινο λάθος είναι πάντα δυνατό, το euMEDLINE δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό είναι ακριβείς ή πλήρεις, ούτε είναι υπεύθυνο για τυχόν παραλείψεις, λάθη ή για τα αποτελέσματα της χρησιμοποίησης αυτών των πληροφοριών.


Ο αναγνώστης πρέπει να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που περιέχονται στο euMEDLINE από άλλες πηγές πριν από τη χρήση και ιδιαίτερα από τους επαγγελματίες υγείας. Ειδικότερα, όλες οι δόσεις, οι ενδείξεις, και οι αντενδείξεις των φαρμάκων πρέπει να επιβεβαιωθούν στο πληροφοριακό ένθετο των συσκευασιών των φαρμάκων. Η χρήση των εμπορικών ονομασιών των φαρμάκων γίνεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς-πληροφοριακούς λόγους και δεν υποδηλώνει μεροληψία υπέρ αυτών.


Το euMEDLINE δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο, άμεσα ή έμμεσα, για τη ζημιά ή την επιπλοκή που μπορεί να προκύψει με την εφαρμογή των πληροφοριών που περιέχονται στις σελίδες του. Για κάθε απορία επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail.