Υπάρχει το σημείο G και τι μπορεί να σημαίνει για τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας;


Το συγκεκριμένο σημείο έχει απασχολήσει εδώ και πολλές δεκαετίες τη γυναικεία σεξουαλικότητα, όπου τόσο άνδρες όσο και γυναίκες προσπαθούσαν να το ανακαλύψουν για να ξεδιπλώσουν τα μυστικά της υπέρτατης ηδονιστικής απόλαυσης της γυναίκας.

Βιβλία και διαλέξεις έχουν δοθεί τιμής ένεκεν αυτού του σημείου, το οποίο πλέον έχει πάρει τη δική του θέση και σημασία στη καθημερινή επικοινωνία των ανθρώπων.

Οι άντρες και οι γυναίκες και οι γυναίκες που αναζητούσαν αυτό το σημείο έλπιζαν πως θα έφερνε στη γυναίκα τον πολυπόθητο οργασμό, προκαλώντας τη μέγιστη κορύφωση που θα μπορούσε να βιώσει στη διάρκεια της σεξουαλικής ζωής της. Πιθανή περιοχή του σημείου αυτού ήταν το έσω άνω τριτημόριο του κόλπου, όπως υποστηρίχτηκε από τις σχετικές μελέτες που το καθιέρωσαν.

Παρόλα αυτά, νεότερες επιστημονικές αντιλήψεις φαίνεται να καταρρίπτουν το μύθο, δείχνοντας ότι το σημείο αυτό αν και ανατομικά αποδεικνύεται η ύπαρξή του, ως εμβρυικό υπόλειμμα πιθανόν, δεν σχετίζεται με αυτό που «μαγικά» υποσχόταν και προσδοκούσε τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα για την ψυχική αναζήτηση της γυναικείας σεξουαλικότητας.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας


    Στην κορυφή