Υπάρχει ταυτόχρονος οργασμός στον άνδρα και τη γυναίκα;


Ο οργασμός είναι σαφώς ένα ζητούμενο κατά τη σεξουαλική επαφή. Δεν είναι όμως αυτοσκοπός αλλά το επισφράγισμα της αμοιβαίας έλξης και της πρόθεσης των συντρόφων να προσφέρουν την ευχαρίστηση ο ένας στον άλλο.

Η οργασμική κορύφωση σηματοδοτεί την ψυχική και βιολογική υγεία τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας και έχει ιδιαίτερη σημασία για την επαφή, καθώς προσφέρει την απόλαυση και την ηδονή. Ωστόσο, οι δύο σύντροφοι δεν θα πρέπει να «κυνηγούν» τον οργασμό ως μια απόδειξη σεξουαλικής δύναμης και γοητείας και για αυτό δεν θα πρέπει να αναζητούν καταναγκαστικά την ταυτόχρονη οργασμική κορύφωση. Πολλά ζευγάρια πιστεύουν πως η ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής κρίνεται από το αν καταφέρνουν και οι δύο κάθε φορά να φτάνουν στον οργασμό και μάλιστα έχουν την προσδοκία ο οργασμός τους να είναι ταυτόχρονος.

Η αλήθεια όμως, είναι ότι ο ταυτόχρονος οργασμός δεν είναι μια ρεαλιστική προσδοκία για τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Ένα ζευγάρι μπορεί να φτάσει κάποια στιγμή να απολαύσει έναν ταυτόχρονο οργασμό, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί τον κανόνα και δεν θα πρέπει να αγχώνει τους δύο συντρόφους. Αυτό που έχει ουσιαστική σημασία είναι να μπορούν να φτάνουν σε κορύφωση και οι δύο, προσφέροντας ικανοποίηση ο ένας στον άλλο, χωρίς την αγωνία για το ποιος θα απολαύσει περισσότερο τον οργασμό ή ποιος θα αποδειχθεί καλός και ικανός εραστής. Με τον τρόπο αυτό, το ζευγάρι θα μπορέσει να βιώσει την μαγεία του έρωτα χωρίς το άγχος, την χρέωση, τον θυμό και την απογοήτευση που αποπροσανατολίζουν από την ουσία και το νόημα της σεξουαλικής επαφής.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας


Διαβάστε περισσότερα άρθρα...

    Στην κορυφή