Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός επαφών, μέσα στην εβδομάδα, που δείχνει ότι έχουμε "σωστή" σεξουαλική ζωή;


Πάρα πολλά ζευγάρια αναρωτιούνται για το ποια είναι η σωστή συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, οδηγούμενα στο ερώτημα αυτό από τη δυσαρέσκεια που πολλές φορές υπάρχει για τη σεξουαλική τους ζωή. Θεωρούν ότι μπαίνοντας σε μια καταναγκαστική διαδικασία διατήρησης ενός συγκεκριμένου αριθμού επαφών, θα μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν μεταξύ τους, όχι μόνο στη σεξουαλική τους ζωή αλλά και στη σχέση τους. Άλλες φορές πάλι, μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία παρακινούμενοι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία πολύ συχνά προβάλλουν την εικόνα του άνδρα και της γυναίκας που διατηρούν μια σέξι εικόνα και που έχουν μια «πλούσια» ερωτική ζωή. Με τον τρόπο αυτό, το σεξ γίνεται μία καταναγκαστική συμπεριφορά τελικά, απέχοντας πάρα πολύ από την απόλαυση που μπορεί πραγματικά να τους προσφέρει.

Επιπλέον, το ζευγάρι εκτιμά ότι αυτό που επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική του ζωή είναι η «λάθος» συχνότητα, ενώ ουσιαστικά φαίνεται ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπάρχουν πολλά άλλα θέματα που οδηγούν στη μείωση των σεξουαλικών επαφών. Πολλές φορές, προβλήματα στην επικοινωνία ή ένα σεξουαλικό πρόβλημα μπορεί να απομακρύνουν το ζευγάρι και να το οδηγήσουν ακόμα και στη σεξουαλική αποχή. Στην περίπτωση αυτή, είναι σημαντικό να εστιάσουν και οι δύο στα αίτια που οδήγησαν στη σεξουαλική απομάκρυνση και όχι σε μια σεξουαλική ζωή που συντηρείται καταναγκαστικά μέσω της «σωστής» συχνότητας.

Συμπερασματικά, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός επαφών που να ορίζει ότι ένα ζευγάρι έχει «σωστή» σεξουαλική ζωή. Το σεξ πρέπει να δίνει ικανοποίηση και απόλαυση και στους δύο χωρίς να γίνεται με καταναγκαστικό τρόπο. Η «σωστή» συχνότητα είναι ένα θέμα που ορίζεται από το ίδιο το ζευγάρι και εξαρτάται από το τι δίνει και στους δύο ικανοποίηση. Στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο δείχνει να δυσφορεί με την υπάρχουσα κατάσταση, τότε θα πρέπει να μιλήσουν ανοιχτά για το τι επιθυμούν, τι τους ευχαριστεί και τι τους δυσκολεύει. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουν να κατανοήσουν τι πραγματικά υποβόσκει πίσω από τη «λάθος» συχνότητα, στοχεύοντας στο τι πραγματικά δίνει και στους δύο απόλαυση.

Αυτό που πρέπει να μην ξεχνάει ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, είναι να «θυμάται» το σεξ. Πιο απλά σημαίνει «να σου δείχνω την επιθυμία μου και να διεκδικώ τη δική σου, μαγειρεύοντας όλες αυτές τις γεύσεις που μπορεί να μας οδηγήσουν σε ένα ηδονογόνο φαγητό».

Η σεξουαλική μας ζωή, δε μετράει αριθμούς, ούτε ημέρες αποχής, καθώς το σεξ είναι μία σημαντική συνάντηση που κάνει καλό και στους δύο και μας κρατάει σε αφύπνιση της εικόνας μας σαν άνδρας και γυναίκα. Όσοι κρατούν σημειώσεις στο προσωπικό τους μπλοκάκι για το πότε πρέπει να κάνουν σεξ, ουσιαστικά αναζητούν το σεξ της δοκιμασίας μιας σχέσης που δε θα εκφράσει την επιθυμία της απόλαυσης αλλά θα απαντήσει στο «πρέπει» του καθήκοντος της σχέσης. Άλλωστε το συζυγικό καθήκον στο κρεβάτι μας, ακυρώνει τη σεξουαλικότητά μας επιβάλλοντας το σωστό αποτέλεσμα στο λάθος σεξ…


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας




    Στην κορυφή