Υπάρχει πρωκτική διέγερση στον άνδρα; Συνδέεται με την ομοφυλοφιλία;


Ο πρωκτός είναι μια ερωτογενής ζώνη τόσο για τον άνδρα όσο και για την γυναίκα. Ο ερεθισμός στην περιοχή του πρωκτού μπορεί να προκαλέσει αίσθημα ηδονής καθώς στην περιοχή βρίσκονται πολλές νευρικές απολήξεις.

Έτσι είναι φυσιολογικό, ο άνδρας που ερεθίστηκε στην πρωκτική περιοχή κατά την διάρκεια της ερωτικής πράξης να νιώσει αίσθημα ευχαρίστησης.

Πολλές φορές, αυτό συνοδεύεται από αίσθημα ενοχής και από τη σκέψη ότι αυτή η ευχαρίστηση υποδηλώνει μια υποβόσκουσα ομοφυλοφιλία ή κάποιου είδους σεξουαλική διαστροφή. Μπορεί για παράδειγμα ένας άνδρας να σκεφτεί ότι έχει μια κρυφή τάση προς την ομοφυλοφιλία και να μπει σε ένα φαύλο κύκλο σκέψεων για το τι μπορεί να του συμβαίνει.

Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι η ευχαρίστηση που προέρχεται από τον ερεθισμό της συγκεκριμένης περιοχής είναι φυσιολογική και δεν θα πρέπει να γεννά αισθήματα φόβου και ενοχής. Παρόλα αυτά, εάν ο ερεθισμός του πρωκτού γίνει απαραίτητη προϋπόθεση για την διέγερση του άνδρα, τότε ενδεχομένως να πρόκειται για ένα σεξουαλικό πρόβλημα που χρειάζεται να διερευνηθεί περισσότερο. Η περίπτωση αυτή, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη σεξουαλική συμπεριφορά, που μπορεί να αποτελεί κομμάτι του σεξουαλικού παιχνιδιού ενός ζευγαριού.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας



Διαβάστε περισσότερα άρθρα...

    Στην κορυφή