YΠΟΔΙΑΓΙΓΝΩΣΚΕΤΑΙ Η ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ


Περίπου 1.000.000 Έλληνες – Ελληνίδες έχουν οστεοπόρωση με πολύ αυξημένο κίνδυνο κατάγματος, σύμφωνα με διεθνείς και ελληνικές στατιστικές . Σήμερα στην χώρα μας λαμβάνουν αγωγή πρόληψης καταγμάτων λιγότεροι από 300.000 συμπατριώτες μας , με αποτέλεσμα να μην αποφεύγονται πολλές χιλιάδες κατάγματα στους υπόλοιπους, που δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί ως έχοντες ανάγκη θεραπευτικής αγωγής.

Επίσης με βάση επανειλημμένες μελέτες, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες έχουν ανεπάρκεια ή και έλλειψη βιταμίνης D, γεγονός που επιβαρύνει την μυοσκελετική υγεία τους και όχι μόνον. Αυτό θεωρείται από την Ε.Ε.Μ.Μ.Ο. ως σημαντικό έλλειμμα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ως προς την πρόληψη, αλλά και ως προς την θεραπεία. Η οστεοπόρωση, ως νόσος στην Ελλάδα, υποδιαγιγνώσκεται και υποθεραπεύεται.

Οι τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις γύρω από τον μεταβολισμό των οστών θα παρουσιασθούν στο 20ό Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών (Ε.Ε.Μ.Μ.Ο.) διεξάγεται φέτος στην Κρήτη, στο Κολυμπάρι Χανίων, από 28-30 Σεπτεμβρίου.

Επίσης θα παρουσιαστούν σχετικές ελληνικές επιστημονικές έρευνες, κλινικές και εργαστηριακές του τελευταίου έτους και θα βραβευθεί η καλύτερη .

Κεντρικός στόχος της Ε.Ε.Μ.Μ.Ο. και του συνεδρίου της παραμένει η προσπάθεια για την διατήρηση της μυοσκελετικής υγείας των Ελλήνων και η αποφυγή των καταγμάτων.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα παρακολουθήσουν Έλληνες ιατροί όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τον μεταβολισμό των οστών και θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, αλλά και να ανταλλάξουν προσωπικές γνώσεις και εμπειρίες για το θέμα.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 8 μμ.


    Στην κορυφή