ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΚΑ: ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ


Την πολιτική του υπουργείου Υγείας καταγγέλλουν οι υγειονομικοί υπάλληλοι ΙΚΑ επισημαίνοντας σε σημερινή τους ανακοίνωση: "Πριν ένα χρόνο υπηρετούσαν 4.600 υγειονομικοί υπάλληλοι. Σήμερα λιγότεροι από 3.100 ! Και όμως κάποιοι " φωστήρες" θέλουν να βγάλουν το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ σε εργασιακή εφεδρεία ! Ένεκα αυτού η Π.Ο.ΥΓ.Υ. - ΙΚΑ με σημερινή απόφασή της 10/10/2011 καταγγέλλει :

Την πολιτική των Υπουργείων Υγείας - Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης για την διάλυση που επιχειρούν των Δημοσίων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ (Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ).

Με το σχέδιο Νόμου ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ - ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ :

1. Καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου και ΝΠΔΔ (δηλαδή και του ΙΚΑ) του ιατρικού προσωπικού και του νοσηλευτικού - παραϊατρικού προσωπικού. Εξαιρούνται μόνο οι γιατροί του ΕΣΥ και του νοσηλευτικού - παραϊατρικού προσωπικού των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (Νοσοκομείων).

2. Τίθενται όλοι οι μόνιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, που συνταξιοδοτούνται μέχρι την 31/12/2013, σε καθεστώς εφεδρείας με 60% του μισθού τους και απολύονται με την συνταξιοδότησή τους. Οι οργανικές θέσεις των τιθέμενων σε εφεδρεία (προσυνταξιοδοτικό καθεστώς) καταργούνται άμεσα. Η κατάργηση των κενών θέσεων υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού, προοιωνίζει το κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ. Οι διάφοροι καρεκλοκένταυροι των Υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης, έχουν αποφασίσει, φαίνεται, να εκχωρήσουν τη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας, τις γνωστές αλυσίδες.

Ο ΕΟΠΥΥ προτού σταθεί στα πόδια του, με τον αναγκαίο πυλώνα των Δημόσιων Μονάδων Υγείας του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, αποδομείται και τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι έτοιμα να κατασπαράξουν ότι έχει απομείνει στο χώρο της Δημόσιας Περίθαλψης.

Οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι Κοινωνικοί Φορείς και οι ασφαλισμένοι θα αντιδράσουν. Προειδοποιούμε όλους τους υπεύθυνους να μην τολμήσουν αυτό το έγκλημα.

Ο κόσμος που του υπέκλεψαν μισθούς και συντάξεις και του επέβαλαν τη χειρότερη φοροεπιδρομή, που έχει ζήσει, δεν θα ανεχθεί να χάσει τις Μονάδες Υγείας που έχει "αποκούμπι" της αρρώστιας του, την παροχή της Υγείας του.

Οι διακηρύξεις κάποιων "απίθανων σοφών της εξουσίας", που με τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους, προσπάθησαν να θεραπεύσουν την ταλαιπωρία του πολίτη, έμειναν κενό γράμμα και όνειρα θερινής νυκτός !

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία και οι πολίτες καλούνται να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Καλούμε την πολιτική ηγεσία να αλλάξει τα σχέδιά της, να διατηρήσει το έμπειρο προσωπικό των Μονάδων Υγείας, να διατηρήσει τις δημόσιες δομές της ΠΦΥ, (Μονάδες Υγείας ΙΚΑ), γιατί διαφορετικά σύντομα το τσουνάμι της οργής θα την παρασύρει, η απάντηση θα είναι αγώνας διαρκείας και η κοινωνία θα ταλαιπωρείται από ανίκανους, χωρίς καμία ευαισθησία καρεκλοκένταυρους."





    Στην κορυφή