ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ


Πολλά μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα τα οποία πάσχουν από υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη θεραπεία, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στη Βρετανία.

Στο πλαίσιο της μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Μedical Screening» παρακολουθήθηκαν 4.365 άτομα- γυναίκες άνω των 50 ετών και άνδρες άνω των 65 ετών. Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Wolfson ανακάλυψαν ότι το 8% των εθελοντών είχαν «τεμπέλικο» θυρεοειδή- ο αδένας τους, δηλαδή, υπολειτουργούσε. Η υπολειτουργία του θυρεοειδούς μπορεί να οδηγήσει σε μια πάθηση που ονομάζεται υποθυρεοειδισμός η οποία εκφράζεται με πλήθος συμπτωμάτων, μεταξύ των οποίων η κατάθλιψη, τα προβλήματα μνήμης, η κόπωση και η αύξηση του βάρους.

Ωστόσο ελάχιστα άτομα ελάμβαναν την απαιτούμενη ορμόνη η οποία ονομάζεται θυροξίνη για αποκατάσταση της θυρεοειδικής λειτουργίας. Με βάση τα ευρήματά τους οι ερευνητές εκτιμούν ότι μόνο στη Βρετανία περί τα 100.000 μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα δεν λαμβάνουν τη θεραπεία που είναι πολύτιμη για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ online


    Στην κορυφή