ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχή φορά η δράση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του ΣΚΑΙ "Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία" που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Ηλιούπολης, Γλυφάδας και Ελληνικού-Αργυρούπολης. Εκατοντάδες πολίτες προσέφεραν φάρμακα που διέθεταν η είχαν αγοράσει, το Σάββατο 23 Ιουνίου σε πλατείες των παραπάνω Δήμων, προκειμένου να στηρίξουν ανασφάλιστους και αναξιοπαθούντες πολίτες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν καθολική. Χιλιάδες φάρμακα συγκεντρώθηκαν από ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους και κατέθεσαν τα φάρμακά τους για να επιζήσουν κάποιοι συνάνθρωποί τους. Νέοι, άνεργοι και μικρά παιδιά, προσέφεραν φάρμακα που αγόρασαν από το υστέρημά τους για τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Το ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ που ίδρυσαν η Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η ΜΚΟ της «Αποστολή» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), έκαναν κάλεσμα προς την τοπική αυτοδιοίκηση σε μια κοινή προσπάθεια στήριξης, σε μια αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, στην οποία όλοι οι φορείς, ο καθένας από τη μεριά του, αποτελούν έναν ζωτικό κρίκο. Κοινή στόχευση της "Αποστολής" και του ΙΣΑ είναι η δημιουργία γέφυρας παρηγοριάς και ελπίδας για όλους τους ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κατηγοριοποιήσεις. Από τα χιλιάδες φάρμακα που συγκέντρωσαν το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και ο ΣΚΑΙ, ένας μεγάλος όγκος διατέθηκε για τις ανάγκες κάλυψης του Μητροπολιτικού Ιατρείου του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και τα υπόλοιπα για τους ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

"Πρόκειται για ένα έργο με μόνο στόχο την ανθρώπινη ζωή. Αν μέσα από αυτή την προσπάθεια των χιλιάδων ανθρώπων που συμμετέχουν, σωθεί έστω και μία ζωή, τότε αξίζει κάθε βήμα της, τότε αξίζουμε όλοι μαζί." Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Γεν. Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κος Κωστής Δήμτσας.

Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης-κος Βασίλης Βαλασόπουλος και ο Αντιδήμαρχος-κος Χρήστος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας -κος Κοκόρης Κωνσταντίνος με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δήμου κα Θεοδωράκου και ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης- κος Κορτζίδης Χρήστος, με τον αντιδήμαρχο κο Μαραγκό και τον υπεύθυνο του Μητροπολιτικού Ιατρείου του Δήμου, κου Βήχα.

Στην πρωτοβουλία αυτή, καθοριστικό ήταν το οργανωτικό πλαίσιο που συντόνισε ο ΣΚΑΙ, πρωτοστατούντος του Γεν Διευθυντή του, κου Γιάννη Σπανολιού, της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του ΣΚΑΙ, κας Δώρας Γιαννακάκη, των συνεργατών του ΣΚΑΙ στις πλατείες, κας Αντιγόνης Πασσύλη, κας Μαρίας Σταμπασοπούλου, κου Δημήτρη Γιατζόγλου, κας Μαρίας Αναστασοπούλου, κας Γιώτας Γκοβόστη, κου Νίκου Παπαχρήστου και άλλων πολλών εθελοντών.

Από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, στη δράση συμμετείχαν ο Γεν Διευθυντής του Ιατρείου και ταμίας του ΙΣΑ, κος Φώτης Πατσουράκος, η υπεύθυνη της συντονιστικής επιτροπής εκ μέρους της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, κα Κατερίνα Αυλωνίτη, η υπεύθυνη εθελοντισμού, κα Μαρία Παιδονόμου, η υπεύθυνη διαχείρισης του υγειονομικού υλικού, κα Σούλα Πέτσα, οι εθελοντές γιατροί κα Ιζόλδη Χατζηγιάννη και κος Νομικός ,οι εθελοντές διασώστες κκ Άγγελος Γαζέτας και Παναγιώτης Κούβαρης, η υπεύθυνη μηχανογράφησης, κα Βάσω Βλάχου και πολλοί άλλοι εθελοντές της ιατρικής, διοικητικής και διασωστικής ομάδας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Επίσης, στη δράση συμμετείχαν οι εθελόντριες της γραμματειακής στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής από την Οργάνωση Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗ.

Τη συλλογή των φαρμάκων θα ακολουθήσει η διαλογή και κατηγοριοποίησή τους για την περαιτέρω διάθεσή τους σε όλους τα χρειάζονται.


    Στην κορυφή