ΩΝΑΣΕΙΟ: ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ "ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ"


Οι εξελίξεις στην Καρδιολογία που οφείλονται τόσο στην ανάπτυξη και χρήση νέων φαρμάκων όσο και στην άνθηση των διαδερμικών παρεμβάσεων στη στεφανιαία νόσo (αγγειοπλαστική - τοποθέτηση stent) σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση καθιστούν την επανεξέταση των δεικτών κόστους - οφέλους άμεση προτεραιότητα. Όπως προκύπτει από την έρευνα σε διεθνές επίπεδο, η έμφαση στην προληπτική καρδιολογική φροντίδα θα περιορίσει σημαντικά το κόστος για φάρμακα, υλικά και ιατρικές παρεμβάσεις.

Παράλληλα παρατηρείται σταθερή τάση εφαρμογής ακριβής νέας τεχνολογίας χωρίς επαρκή στάθμιση της σχέσης κόστους - οφέλους. Έτσι η οικονομική κρίση μας καλεί να απαντήσουμε στο ερώτημα: «Είναι πάντα το ακριβότερο και το καλύτερο για τον ασθενή;»

Τα θέματα αυτά θα αναπτυχθούν στην εκδήλωση «Καρδιολογία και Οικονομική Κρίση» που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Διαλέξεων «Στέλιος Παπαδημητρίου» του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Ομιλητές είναι ο κ. Δημήτριος Σιδερής, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Πρόεδρος ΟΠΑΔ, ο κ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Επιστημονικός Συνεργάτης του ΩΚΚ και ο κ. Αθανάσιος Δρίτσας, Καρδιολόγος ΩΚΚ. Την συζήτηση θα συντονίσουν ο κ. Ιωάννης Υφαντόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γρηγόριος Παυλίδης, Συντονιστής Καρδιολογικού Τομέα ΩΚΚ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.


    Στην κορυφή