ΒΡΕΘΗΚΑΝ E.COLI ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ


Οι ταϊλανδικές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το βακτήριο E.coli ανιχνεύτηκε σε κουνουπίδια που είχαν εισαχθεί από την Ευρώπη και διενεργούν εξετάσεις για να καθοριστεί αν πρόκειται για το ίδιο στέλεχος του βακτηρίου που έχει προκαλέσει το θάνατο 33 ανθρώπων στην Ευρώπη.

"Χρειαζόμαστε τρεις έως πέντε ημέρες για να αναλύσουμε το στέλεχος του βακτηρίου", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του τμήματος Ιατρικής του υπουργείου Υγείας, Σαταπόρν Βονγκσαροέν.

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εντόπισε το βακτήριο σε ένα φορτίο με φρούτα αβοκάντος που είχε φθάσει από ευρωπαϊκή χώρα που δεν κατονόμασε. Ωστόσο μετά τις αναλύσεις οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν επρόκειτο για το ίδιο θανατηφόρο στέλεχος που μαστίζει τις τελευταίες εβδομάδες την Ευρώπη, κυρίως τη Γερμανία.

Οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν χθες ότι το ανθεκτικό στέλεχος του βακτηρίου εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πακέτο με φύτρα, το οποίο προερχόταν από το αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων στη βόρεια Γερμανία, καθορίζοντας τα φύτρα ως πηγή της μόλυνσης. Ταυτόχρονα ήραν το συναγερμό για την κατανάλωση αγγουριών, τομάτων και ωμών πράσινων σαλατών που ίσχυε από τις 25 Μαΐου.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online


    Στην κορυφή