ΒΡΑΒΕΥΣΗ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ


Στην ημερίδα «Πολιτικές Ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και η Διεθνής Κοινότητα» που πραγματοποιήθηκε από τον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων (Ε.Ο.ΝΕ.Π.Ε.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείο Εξωτερικών τιμήθηκε για το κοινωνικό έργο και την ανθρωπιστική προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο Πρόεδρος του συλλόγου. κ. Γιώργος Πατούλης.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις πράξεις ανθρωπισμού και αλληλεγγύης μεταξύ ανθρώπων, χωρών και θρησκειών που έχουν πολλά να ενώσουν και τίποτα να χωρίσουν. Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων εξήρε το έργο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στα Ακριτικά Οδοιπορικά Υγείας και την εθελοντική συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών-μελών του Ι.Σ.Α. στη πρωτοβάθμια δωρεάν εθελοντική περίθαλψη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Στο πρόσωπο του κ. Γιώργου Πατούλη, αναγνωρίζοντας το θεσμικό εκπρόσωπο όλων των εθελοντών γιατρών που κάνουν βίωμα καθημερινά το μήνυμα «Κανείς ασθενείς χωρίς γιατρό και φάρμακα», απέδωσε ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Ομίλου Νέων Πολιτικών Επιστημόνων την τιμητική διάκριση ενός πρότυπου και πρωτόγνωρου κοινωνικού αγώνα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Ο κ. Πατούλης λαμβάνοντας το λόγο έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στο κατάμεστο ακροατήριο και σε όλους τους ιθύνοντες που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες των λαών της Μέσης Ανατολής. «Η Ελλάδα, καθώς και οι υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου έχουν μια ιδιαίτερα σημαντική γεοπολιτική θέση η οποία πολλές φορές οριοθετεί και την τύχη των λαών τους. Όλοι εμείς ως λειτουργοί υγείας του ελληνικού λαού και όλων των ανθρώπων που φιλοξενούνται και διαμένουν προσωρινά στη χώρα μας οφείλουμε να κάνουμε το καθήκον μας με ήθος, συνέχεια και συνέπεια στον προορισμό μας, διαφυλάσσοντας τους κύριους πυλώνες της ηθικής και της αξιοπρέπειας σε κάθε γιατρό που έχει στόχο την ιατρική διακονία ως μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που αποτελεί τον Θεματοφύλακα της Δημόσιας Υγείας.»
    Στην κορυφή