ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ


Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, στο πλαίσιο των δράσεων προληπτικού ελέγχου υγείας, παρέχει σε όλους τους ενδιαφερόμενους την δυνατότητα ενός πλήρους διαγνωστικού ελέγχου υπέρτασης σε προνομιακή τιμή στις μονάδες Βιοιατρική, Ευρωδιάγνωση και τις Βιοκλινικές στην Αττική και Θεσσαλονίκη.

Η δράση θα διαρκέσει από την Δευτέρα 27 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου και θα δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης βασικού Check-up Υπέρτασης (Προκαθορισμένου Ελέγχου) που περιλαμβάνει τις εξετάσεις Γενική Αίματος, Κάλιο, Νάτριο, Ουρία και Κρεατινίνη στην ειδική τιμή των 15 €.

Πληροφορίες για την πραγματοποίηση των εξετάσεων θα δίδονται σε 24ωρη βάση στο τηλέφωνο 210 6966100.

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα, θα παρέχεται 60 % έκπτωση στις τιμές ιδιωτικού τιμοκαταλόγου για τις παρακάτω επιλεγμένες αιματολογικές εξετάσεις που σχετίζονται με τη διάγνωση της υπέρτασης:

Ταχύτητα Καθιζήσεως Ερυθρών (E.S.R)
Γενική Ούρων
Ηλεκτροκαρδιογράφημα
Έγχρωμο Doppler Καρδιάς (Triplex)
U/S Νεφρών Επινεφριδίων
U/S Triplex Καρωτίδων-Σπονδυλικών Αρτηριών
24ωρη Καταγραφή Αρτηριακής Πιέσεως

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί στην εποχή μας μια πολύ συχνή νόσο, από την οποία πάσχει περίπου το 20% των ενηλίκων, χωρίς συχνά να το γνωρίζουν. Η υπέρταση συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα ή προειδοποιητικά σημεία και συχνά δε νιώθουμε την πίεση, ακόμα και την ιδιαίτερα υψηλή. Κοινά συμπτώματα της υπέρτασης, όπως αδιαθεσία, πονοκέφαλος ή ρινορραγία, είναι συνοδευτικά και άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι οφείλεται σε συνδυασμό πολλών παραγόντων και δεν αφορά μόνο τους αγχώδεις ή νευρικούς ανθρώπους. Επιβαρυντικοί παράγοντες για την εμφάνιση της νόσου είναι το οικογενειακό ιστορικό, η ηλικία (άνω των 60 ετών), το φύλο (άνδρες), το μεγάλο σωματικό βάρος, το άγχος, η μεγάλη κατανάλωση αλατιού, η κατάχρηση αλκοόλ, το κάπνισμα κ.ά.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών επιπλοκών, όπως η στεφανιαία νόσος, το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η καρδιακή ανεπάρκεια, ενώ είναι μια πάθηση που είναι εύκολη στη διάγνωση και την αντιμετώπισή της.


    Στην κορυφή