ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: EΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ


Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Kαταπολέμησης του AIDS (1η Δεκεμβρίου), ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ οργανώνει την Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα από 5 έως 10 Δεκεμβρίου 2011.

Η δράση περιλαμβάνει το πακέτο εξετάσεων για τον ιό HIV (AIDS), VDRL (ανίχνευση της σύφιλης) και τον ιό Ηπατίτιδας Β, το οποίο θα προσφέρεται στην συμβολική τιμή των 10ευρώ σε όλες τις μονάδες του Ομίλου (Βιοιατρική, Ευρωδιάγνωση & Βιοκλινικές) σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οι εξετάσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ σε όλες τις μονάδες του Ομίλου και γίνονται με μία ολιγόλεπτη, ανώδυνη αιμοληψία, χωρίς προετοιμασία ή ραντεβού. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση δίνονται στα τηλέφωνα 210 69 66 100 (Αθήνα) και 2310 459660 (Θεσσαλονίκη), στις μονάδες του Ομίλου ή στη σχετική ιστοσελίδα www.bioiatriki.gr/smn.

Οι ασθένειες που ελέγχονται μέσω της δράσης δεν αφορούν πλέον μόνο ειδικές ή κοινωνικά περιθωριακές ομάδες, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση φορέων και κρουσμάτων στον ευρύτερο πληθυσμό της Ελλάδας. Ιδιαίτερα όσον αφορά το AIDS, παρατηρείται αύξηση των οροθετικών ασθενών τα τελευταία χρόνια, κατά κύριο λόγο στον ετεροφυλόφιλο πληθυσμό.


    Στην κορυφή