ΒΑΡΝΑΒΑΣ: ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


"Με σημερινή του δήλωση ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι το τεράστιο πρόβλημα με τα φάρμακα των καρκινοπαθών λύνεται, αλλά η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι ανίκανη βρει λύση. Προτείνει μάλιστα να συγκληθεί σύσκεψη εκπροσώπων κομμάτων, στην οποία ασφαλώς θα απαιτήσει να συμμετάσχει και ο ίδιος.

Είναι απύθμενο το θράσος του κ. Α. Λοβέρδου." αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας και προσθέτει πως:

"Ενώ ως υπουργός Υγείας ενέχεται στο έγκλημα κατά της ζωής των καρκινοπαθών, υποδύεται τώρα τον ιατροδικαστή και μάλιστα ζητά να διενεργήσει ο ίδιος νεκροψία στο θύμα του!

Γιατροί και ασθενείς έχουν ιδίαν αντίληψη για το πρωτόγνωρο διαλυτικό μένος με το οποίο λειτούργησε ο κ. Λοβέρδος εναντίον της δημόσιας υγείας. Την προηγούμενη εβδομάδα οι νοσοκομειακοί γιατροί συναντήθηκαν και συζήτησαν με τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας το τεράστιο ζήτημα της κατάρρευσης των Νοσοκομείων και υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις που εστιάζονται στην άμεση εκταμίευση κονδυλίων προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τις προτάσεις αυτές απεδέχθη ο κ. Κίττας.

Παράλληλα υπήρξε παρέμβασή μας προς τον ΕΟΠΥΥ απαιτώντας να εξοφλήσει νοσήλια που οφείλει προς τα Νοσοκομεία από την αρχή του έτους.

Και τις δύο αυτές λύσεις γνώριζε ο κ. Λοβέρδος, αλλά αρνούνταν πεισματικά να εφαρμόσει με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημερινό τραγικό σημείο να κινδυνεύουν ασθενείς από έλλειψη φαρμάκων και υλικών.

Ας πάψει λοιπόν ν΄ «ανησυχεί» ο κ. Λοβέρδος…"


    Στην κορυφή