ΒΑΚΤΗΡΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ..ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ


Μέχρι σήμερα νομίζαμε πως για την παχυσαρκία φταίει η υπερβολική κατανάλωση φαγητού και η έλλειψη γυμναστικής. Όμως ερευνητές του πανεπιστημίου Jiaotong της Σαγκάης έρχονται να το καταρρίψουν. Το πρόβλημα της παχυσαρκίας προέρχεται επίσης και από ένα είδος βακτηρίων, το «Enterobacter», που βρίσκεται στο στομάχι.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες μελέτησαν ποντίκια που είχαν εκτραφεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ανθεκτικά στην παχυσαρκία, ενώ παρέμεναν λεπτά παρά το πλούσιο διατροφολόγιό τους και την μη άσκηση.

Σε ορισμένα από αυτά χορηγήθηκε με ένεση το μικρόβιο «Enterobacter», με αποτέλεσμα να γίνουν παχύσαρκα σχεδόν αμέσως. Μάλιστα βρέθηκε και στο έντερο παχύσαρκων εθελοντών.

Όμως ένας ασθενής, αναφέρεται στην έκθεση, έχασε αρκετά κιλά σε μόλις εννέα βδομάδες, όταν οι επιστήμονες κατάφεραν να περιορίσουν το βακτήριο μέσω της διατροφής.

«Ελπίζουμε να εντοπίσουμε περισσότερα από τα βακτήρια που προκαλούν παχυσαρκία σε διάφορους ανθρώπινους πληθυσμούς σε μελλοντικές έρευνες», αναφέρεται στην έκθεση.

Η παχυσαρκία σε όλο τον κόσμο έχει υπερδιπλασιαστεί από το 1980, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με περισσότερους από 500 εκατομμύρια ενήλικες σε όλο τον κόσμο να υποφέρουν από αυτή, σύμφωνα με στατιστικές.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

    Στην κορυφή