Το εργασιακό στρες «σκοτώνει» τις γυναίκες


Κατά 40% περισσότερους κινδύνους να υποστούν οξύ καρδιακό επεισόδιο διατρέχουν οι γυναίκες που έχουν μια ιδιαίτερα πιεστική εργασία!

Όπως επισημαίνει έρευνα που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή στις ΗΠΑ το ποσοστό των γυναικών αυτών κινδυνεύουν να υποβληθούν σε εγχείρηση για τη διάνοιξη φραγμένης αρτηρίας, σε σύγκριση με τις γυναίκες των οποίων η απασχόληση προκαλεί λιγότερο άγχος.

Η μελέτη δείχνει ότι ιδιαίτερα αγχώδεις δραστηριότητες που δεν προσφέρουν ικανοποίηση στην εργαζόμενη αυξάνουν τον κίνδυνο ενός οξέος καρδιακού επεισοδίου κατά 88% σχεδόν, κατά 43% της εμφάνισης στεφανιαίας νόσου ή άλλων διαδικασιών που έχουν σχέση με τη διάνοιξη μιας αρτηρίας.

Ακόμη το αίσθημα ανασφάλειας στον τομέα της απασχόλησης έχει επίσης σχέση με μια αύξηση των παραγόντων επικινδυνότητας όπως η αρτηριακή υπέρταση, το υψηλό επίπεδο χοληστερόλης ή τα παραπανίσια κιλά.

"Η μελέτη μας δείχνει την ύπαρξη ταυτόχρονα των άμεσων κλινικών καρδιοαγγειακών επιδράσεων και μακροπρόθεσμα των αγχωτικών αυτών εργασιών που δεν προσφέρουν ικανοποίηση στις γυναίκες αυτές", υπογραμμίζει η δρ Μισέλ Αλμπερτ, του Brigham and Women's Hospital" στη Βοστόνη, βασική συντάκτρια της έρευνας αυτής που χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online



    Στην κορυφή