ΤΡΙΑ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ


Μόνο τη λάμψη του χρυσού δεν έχουν δει έως τώρα οι Έλληνες κολυμβητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών με αναπηρίες που φιλοξενείται στο Βερολίνο. Τα ελληνικά χρώματα, συνεχίζοντας την πολύ καλή παρουσία τους, πρόσθεσαν στη συλλογή τους τρία ακόμη ασημένια μετάλλια ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό μεταλλίων στα οκτώ (7 ασημένια, 1 χάλκινο), δύο ημέρες πριν την ολοκλήρωση της διοργάνωσης, της σημαντικότερης για το άθλημα της κολύμβησης την εφετινή σεζόν.

«Δράστες» των νέων ελληνικών διακρίσεων οι Χρήστος Ταμπαξής, Αριστείδης Μακροδημήτρης και Γιάννης Κωστάκης. Για τους δύο πρώτους, αυτό ήταν το τρίτο τους μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ για τον «χάλκινο» Παραολυμπιονίκη του 2004, μόλις το πρώτο.

Ο Ταμπαξής, μετά τα 50 και 200 μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S1, ανέβηκε στο βάθρο των νικητών και στα 100 μέτρα ελεύθερο. Ο Βυρωνιώτης κολυμβητής στον τελικό του αγωνίσματος κάλυψε την απόσταση σε 2:54.59 και κατέκτησε τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ισραηλινό Μαμιστβάλοφ. Στον ίδιο τελικό, ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης κατετάγη 5ος με 3:54.33, ενώ ο Ανδρέας Κατσαρός ήταν
6ος με 4:08.65.

Το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα ελεύθερο κατηγορίας S2, κατέκτησε ο Μακροδημήτρης (δεύτερος στα 50μ., δεύτερος στα 200μ. ελεύθερο). Στον τελικό, ο κολυμβητής του συλλόγου Αετοί, είχε επίδοση 2:18.13 που εκτός από τη δεύτερη θέση του χάρισε και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αφού κατέρριψε την επίδοση που είχε πετύχει στον προκριματικό της διοργάνωσης (2:20.70). Το χρυσό μετάλλιο, με ρεκόρ Ευρώπης, πήρε ο Ρώσος Ντμίτρι Κοκάρεφ με 2:12.88.

Το παρθενικό του μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου κατέκτησε ο Γιάννης Κωστάκης. Εννέα χρόνια μετά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής και επτά μετά τους Παραολυμπιακούς της Αθήνας, ο 40χρονος Κωστάκης κάλυψε την απόσταση των 100 μέτρων ελεύθερο (κατηγορία S3) σε 1:42.91 και βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος κατέκτησε ο Ουκρανός Ντμίτρο Βινοχράντετς.

Το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μέτρα πρόσθιο κατηγορίας SB4 συνέτριψε ο Αντώνης Τσαπατάκης. Ο κολυμβητής του συλλόγου Μεγαλόνησος στον τελικό του αγωνίσματος κατετάγη 5ος με επίδοση 1:47.69 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με το προηγούμενο να είναι 2:15.73 (!). Όμως πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε και η ομάδα σκυταλοδρομίας 4x40 μικτή (20pt). Αποτελούμενη από τους Νίκο Τσότρα, Αντώνη Τσαπατάκη, Παναγιώτη Χριστάκη και Ιωάννη Κωστάκη, η ελληνική ομάδα κάλυψε την απόσταση σε 2:57.27, κατέκτησε την 4η θέση και παράλληλα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 2:58.96.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς είχαμε:

100μ. ελεύθερο γυναικών (S2)

3. Μαρία Καλπακίδου 2:54.97 *

* χωρίς μετάλλιο λόγω μικρής συμμετοχής

100μ. πρόσθιο γυναικών (SB4):

5. Χρυσούλα Αντωνιάδου 2:12.98

100μ. ελεύθερο ανδρών (S3)

8. Σεμιχά Ριζάογλου 2:57.09



*Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε «ζωντανή» μετάδοση στο YouTube*

Μέσω της online πλατφόρμας, YouTube, έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης αθλητών με αναπηρίες που φιλοξενείται στο Βερολίνο. Είναι η πρώτη φορά που ένα Παραολυμπιακό άθλημα έχει απευθείας μετάδοση μέσω του YouTube, σε συνεργασία φυσικά και με την Παγκόσμια Παραολυμπιακή Επιτροπή. Ο σύνδεσμος μετάδοσης της διοργάνωσης είναι www.youtube.com/paralympicsporttv. Η απευθείας μετάδοση θα αρχίζει καθημερινά στις 10:00 έως και στις 14:00 και από τις 17:00 έως και τις
21:30.

*Το πρόγραμμα και η επίσημη σελίδα της διοργάνωσης*

Το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε μορφή .pdf στο παρακάτω link:

http://www.ecswimming2011.com/cms/assets/files/download/inter/teams/
Programme 2011 ECh following second entries.pdf

Νέα αλλά και αποτελέσματα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης μπορείτε να βρείτε επίσης στο επίσημο site της διοργάνωσης:
http://www.ecswimming2011.com/cms/en/index-en.html






    Στην κορυφή