ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


"Η επικοινωνιακή προπαγάνδα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την ανάδειξη της δήθεν αποτελεσματικότητάς της αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού.

Την ώρα που ο κ. Σαλμάς πανηγυρίζει για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και ανακοινώνει το για πολλοστή φορά διορθωμένο δελτίο τιμών φαρμάκων, χιλιάδες συμπολίτες μας αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στην αναγκαία φαρμακευτική θεραπεία από τις συνεχιζόμενες εξαιρέσεις δεκάδων φαρμάκων από τις λίστες συνταγογράφησης με ταυτόχρονη μετακύληση του κόστους στις άδειες τσέπες τους." Τα παραπάνω επισημαίνει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου και προσθέτει:

"Στην ίδια λογική ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος εξαγγέλλει παρεμβάσεις του για την ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ την ίδια ώρα που συνυπογράφει τα νέα πετσοκομμένα οργανογράμματα των νοσοκομείων που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο στα οποία μεταξύ άλλων, συρρικνώνονται ζωτικές μονάδες όπως στην περίπτωση της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρόδου ή διαγράφονται ως δια μαγείας λειτουργούσες μονάδες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων όπως στην περίπτωση του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου Αττικής.

Πρόκειται για την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που μεθοδευμένα διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του ελληνικού λαού."


    Στην κορυφή