ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ


Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ και διοργανώνει μία πρωτότυπη εκδήλωση γύρω από την «Απλή, Υγιεινή και Οικονομική Διατροφή».

Μικροί και μεγάλοι δημότες είναι καλεσμένοι το Σάββατο 21 Μαΐου, από τις 10:00πμ έως τις 13:00μμ, στο Άλσος Βεΐκου σε μία πρωτότυπη εκδήλωση με ενδιαφέρουσες ομιλίες, παιχνίδια, εργαστήρια μαγειρικής και πολλές εκπλήξεις!

Η ομάδα των προσκόπων του δήμου Γαλατσίου αναλαμβάνει την ψυχαγωγία των παιδιών μέσα από ομαδικά παιχνίδια κίνησης, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η ισορροπημένη διατροφή πάει πάντα χέρι-χέρι με τη φυσική δραστηριότητα!

Ακολουθούν ομιλίες από διαιτολόγο αλλά και Εκπαιδεύτρια του Ε.Φ.Ε.Τ. που θα εξηγήσει τι πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα το καλοκαίρι αναφορικά με την ασφάλεια τροφίμων καθώς και το πώς να διαβάσουμε σωστά τις ετικέτες που συναντάμε στις συσκευασίες τροφίμων.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ένα εργαστήρι δημιουργικής μαγειρικής, με επίκεντρο το ασβέστιο. Με επικεφαλής τον executive chef Κυριάκο Μελά, ιδρυτή της πρώτης Σχολής Μαγειρικής για παιδιά στην Ελλάδα kids cooking club, τα παιδιά θα δημιουργήσουν μόνα τους λαχταριστές συνταγές, ερχόμενα σε άμεση επαφή με θέματα διατροφής, μαγειρικής, αναγνώρισης πρώτης ύλης κλπ.

Ο δήμος Γαλατσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ από τον Ιανουάριο του 2010, στοχεύοντας στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας. Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της τρέχουσας θεματικής ενότητας του προγράμματος: «Απλός, Υγιεινός και Οικονομικός Τρόπος Διατροφής».

Η FERRERO είναι ο Χρυσός Χορηγός του Προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ σε εθνικό επίπεδο.


    Στην κορυφή