ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΛΕΜΠΣΙΕΛΛΑΣ


Σχετικά με την εμφάνιση συρροής κρουσμάτων μικροβιαιμίας από Κλεμπσιέλλα της πνευμονίας σε νεογνά που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει:

- Από τις 2 έως και τις 7 Νοεμβρίου εμφανίστηκαν 7 περιστατικά μικροβιαιμίας σε νεογνά, από τα οποία τα 3 κατέληξαν. Πρόκειται για νεογνά πρόωρα, με χαμηλό βάρος γέννησης και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Τα υπόλοιπα νεογνά λαμβάνουν θεραπεία.

- Κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επισκέφθηκε τη Μονάδα Νεογνών στις 12 Νοεμβρίου 2012 προκειμένου να ενημερωθεί για την κλινική πορεία και την εξέλιξη των περιστατικών, καθώς και για να αναζητήσει παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση λοίμωξης με στόχο τον έλεγχο της νόσου.

- Το κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. συνέστησε αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και πραγματοποίησε επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Επίσης, συνέστησε προσωρινή άρση των νέων εξωτερικών εισαγωγών στη Μονάδα.

- Σημειώνεται ότι από τις 8 Νοεμβρίου δεν εμφανίστηκε κανένα νέο κρούσμα.

Πηγή: Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.)

    Στην κορυφή