ΤΟ ΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΓΟΡΑ ΛΑΠΤΟΠ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΤΗ


"Με έκπληξη λάβαμε γνώση -και μάλιστα με τη μορφή του εξαιρετικά επείγοντος- εγγράφου σας με Α.Π. Γ55/852/10-8-2011, όπου επικαλούμενος το Ν. 3996/2011 αρθ. 63, επιτάσσετε τους ιατρούς που έχουν οποιαδήποτε σχέση εργασίας με το ΙΚΑ, να αγοράσουν φορητό υπολογιστή (laptop) και εκτυπωτή με συγκεκριμένες προδιαγραφές, όπως αναφέρονται στο έγγραφό σας, καθώς και σύνδεση με το διαδίκτυο" επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά που προσθέτει: "Όλα αυτά δε μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2011 και με κόστος μέχρι 600 ευρώ -συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ-, το οποίο θα τους καταβληθεί μετά την κατάθεση των τιμολογίων αγοράς και τον νόμιμο έλεγχο !

Η έκπληξη έγκειται, σε ποιο Δημόσιο φορέα υπάλληλος έχει αγοράσει ο ίδιος τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιεί; Η αναφορά ότι τα χρήματα θα καταβληθούν μετά τον σχετικό έλεγχο, ουδόλως πείθει. Επίσης πουθενά δεν διευκρινίζετε ποιός θα επιβαρυνθεί το κόστος των αναλωσίμων (μελάνια, χαρτί, τυχόν βλάβες, κόστος σύνδεσης κλπ.), πού θα φυλάσσονται οι υπολογιστές, τί θα γίνει σε περίπτωση κλοπής, σε περίπτωση μη ανανέωσης της σύμβασης ιατρού που έχει αγοράσει υπολογιστή κλπ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους -που περιληπτικά αναφέρουμε-, θεωρούμε ότι το ίδιο το Ίδρυμα θα πρέπει να προβεί στην αγορά των Η/Υ και να πάψει να μετακυλά το κόστος διαχείρισης και λειτουργίας στους υπηρετούντες ιατρούς, όπως άλλωστε έκανε και με την δημιουργία της ιστοσελίδας του ΙΚΑ στο διαδίκτυο και με τις καλωδιώσεις που τοποθέτησε στα Υποκαταστήματά του (ιδιόκτητα και ενοικιασμένα).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά θεωρεί ότι οι ιατροί δεν έχουν ουδεμία υποχρέωση αγοράς εξοπλισμού με δικά τους χρήματα για παρεχόμενες υπηρεσίες σε οποιοδήποτε Δημόσιο φορέα, αλλά να το ζητήσουν από τα Υποκαταστήματα που υπηρετούν. Συστήνει δε στους ιατρούς να μην φοβούνται ότι θα έχουν κυρώσεις, διότι τέτοια υποχρέωση δεν προκύπτει από κανέναν Κώδικα εργασιακών σχέσεων και σαφώς δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει απροστάτευτα τα μέλη του.

Δια του τρόπου αυτού, σε λίγο θα δούμε να ζητούν από τους ιατρούς να αγοράζουν οι ίδιοι και να εξοπλίζουν τις Τ.Μ.Υ. με καρδιογράφους, πιεσόμετρα, βαμβάκια και γάζες και να «έχουν λαμβάνειν» από το ΙΚΑ !"    Στην κορυφή